Bloomberg refuză să candideze independent în cursa prezidenţială din SUA

După multe speculaţii cu privire la intrarea în cursa prezidenţială din SUA, fostul primar al New York-ului Bloomberg a decis să nu candideze ca independent.
Mogulul media şi fostul primar al New York City, Michael Bloomberg.
Mogulul media şi fostul primar al New York City, Michael Bloomberg. (Captură Foto)

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a declarat că nu va candida independent la alegerile prezidenţiale din SUA care vor avea loc în noiembrie. Mogulul media a luat în considerare această variantă, fiind alarmat de campaniile neconvenţionale ale candidaţilor republicani şi democraţi.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe website-ul său, Bloomberg a declarat despre Donald Trump: “Să ameninţi că vei interzice musulmanilor străini să pătrundă în ţară este un atac direct împotriva a două dintre valorile elementare care au ridicat naţiunea noastră: toleranţa religioasă şi separarea bisericii de stat”.

Despre republicanul Ted Cruz, fostul primar al New York-ului a scris: “Abordarea senatorului Cruz în privinţa migraţiei s-ar putea să nu dispună de retorica bogată a lui Trump, dar nu este mai puţin extremă. Refuzul său de a se opune interzicerii străinilor [să intre în SUA] pe baza religiei lor ar putea fi mai puţin bombastică decât poziţia lui Trump, dar nu este mai puţin dezbinătoare.”

Bloomberg a precizat că se teme de situaţia în care Trump ar deveni preşedinte. Dacă [Bloomberg] ar fi intrat în cursa prezidenţială, atunci ar fi putut să împartă voturile şi, dacă nu ar fi ieşit un învingător clar, Congresul ar fi trebuit să aleagă. Şi, cum ambele Camere sunt sub controlul republicanilor, câştigătorul va fi cel mai probabil Trump sau Cruz.

Candidaţii democraţi au fost de asemenea criticaţi. Bloomberg i-a atacat pe Hillary Clinton şi Bernie Sanders, care au criticat comerţul liber şi au susţinut că acesta este o sursă a şomajului. În acelaşi timp, cei doi au demonizat industria financiară.

Fost republican, Bloomberg are o poziţie pro-afaceri tipică partidului din care a făcut parte. Totuşi, el a rupt legăturile cu republicanii datorită unor neînţelegeri pe teme sociale precum drepturile privind armele şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe