Assange: Dacă Hillary Clinton ocupă Biroul Oval va împinge SUA spre războaie “nesfârşite şi stupide”

Julian Assange a trimis alegătorilor din SUA un mesaj cu ocazia prezidenţialelor din acest an, sfătuindu-i să nu o aleagă pe Hillary Clinton, altfel ţara lor va fi târâtă în războaie continue şi fără sens. Assange mai susţine că fostul secretar de stat nu are o judecată echilibrată.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, susţine că Hillary Clinton, candidat democrat la prezidenţiale americane din acest an, va “împinge SUA în războaie nesfârşite şi stupide care vor răspândi terorismul”, dacă va ajunge la Casa Albă.

Assange, care locuieşte în Ambasada ecuadoriană din Londra din iunie 2012, a declarat că este destul de familiar cu modul de a se comporta al fostului secretar de stat, avertizând alegătorii americani să nu o susţină.

“Ani de zile am avut de-a face cu Hillary Clinton şi am citit mii dintre cablogramele sale. Lui Hillary îi lipseşte judecata... Personalitatea ei, combinată cu deciziile sale politice slabe, au contribuit în mod direct la dezvoltarea ISIL”, a scris Assange, folosind un alt nume pentru grupul jihadist Statul Islamic care crează haos în Siria, Irak şi în Libia – aceasta din urmă fiind numită de fondatorul WikiLeaks drept “propriul Irak” al lui Clinton.

În 2011, pe când Hillary Clinton ocupa funcţia de secretar de stat american, Libia a fost cuprinsă de haos după ce SUA şi aliaţii săi au lansat o ofensivă militară pentru a-l răsturna de la putere pe liderul libian Moammer Gaddafi.

Ca urmare, a precizat Assange, “sute de tone de arme” au căzut în mâinile jihadiştilor din Siria, “zeci de mii de vieţi nevinovate” au fost pierdute, iar drepturile femeilor au fost împinse înapoi cu câteva “sute de ani”.

Generalii de la Pentagon s-au opus războiului din Libia deoarece au considerat că Hillary Clinton “nu are niciun plan sigur pentru perioada de după război”. În acelaşi timp, fără a fi învăţat ceva din dezastrul libian, Hillary s-a decis să încerce acelaşi lucru în Siria, a notat Assange, concluzionând că ea nu ar trebui să devină comandantul suprem al ţării.

În alegerile primare prezidenţiale din New Hampshire de marţi, Clinton a pierdut în faţa rivalului său, senatorul din Vermont Bernie Sanders, care a obţinut 60,4% dintre voturi. Clinton a obţinut doar 38% dintre voturile acestui stat cheie.

“Ea nu ar trebui lăsată în apropierea unui magazin cu arme, ca să nu mai vorbim de o armată. Şi, cu siguranţă, ea nu ar trebui să devină preşedintele Statelor Unite”, a mai afirmat Julian Assange, care s-a refugiat în ambasada ecuadoriană din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de viol – deşi a declarat în repetate rânduri că acuzaţiile sunt nefondate, ci motivate politic.

Dacă este interogat în Suedia, Assange consideră că va fi extrădat în SUA ca urmare a actelor de spionaj de care este suspectat în cadrul unei investigaţii complexe asupra WikiLeaks, deşi până acum nu au fost formulate acuzaţii oficiale în acest sens. Assange a publicat în 2010, prin intermediul website-ului WikiLeaks, sute de mii de cablograme militare şi diplomatice secrete americane cu privire la situaţia din Irak şi Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe