Blocul ACUM solicită sancţionarea PD pentru utilizarea masivă a resurselor administrative

Membrii blocului ACUM (Captură Foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
12.02.2019

Blocul Electoral ”ACUM Platforma DA şi PAS” a sesizat marţi, 12 februarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la una dintre încălcările majore comise de către Partidul Democrat în actuala campanie electorală.

Membrii blocului ACUM consideră ilegală implicarea secretarilor generali de stat şi a secretarilor de stat din cadrul ministerelor în promovarea imaginii Partidului Democrat.

Acest lucru reprezintă, în opinia blocului ACUM, atât utilizare a resurselor administrative, ceea ce contravine Codului electoral, cât şi încălcare a prevederilor legislaţiei privind statutul funcţionarului public care prevede obligativitatea abţinerii deţinătorilor de funcţii publice de la exprimarea sau manifestarea publică a preferinţelor politice şi favorizarea vreunui partid politic.

„Conform multiplelor relatări ale presei, dar şi constatărilor Misiunii de observare a alegerilor „Promo-LEX”, în cursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie se atestă o implicare fără precedent a secretarilor generali de stat şi a secretarilor de stat din ministere în susţinerea concurentului electoral Partidul Democrat. Implicarea funcţionarilor în acţiuni cu caracter electoral se atestă la o simplă examinare a pozelor afişate în profilurile deţinute pe reţele de socializare de către conducerea acestui partid - Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip”, se arată în sesizarea blocului ACUM.

În sesizarea depusă, aceştia au solicitat, pe de o parte, sancţionarea Partidului Democrat pentru utilizarea resurselor administrative, iar, pe de altă parte aplicarea interdicţiei secretarilor generali de stat şi secretarilor de stat de a desfăşura în continuare activităţi de promovare a Partidului Democrat contrar prevederilor legale.

„Trebuie menţionat că raţionamentele în vederea sancţionării Partidului Democrat sunt similare cu cele utilizate de către Comisia Electorală Centrală atunci când, pentru un caz asemănător, au fost sancţionaţi Partidul Socialiştilor şi Igor Dodon”, se arată într-un comunicat al Blocului ACUM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor