Eliberarea piloţilor moldoveni din captivitate, folosită în scop electoral. Candu: Dodon a comis o crimă redirecţionând foştii ostatici spre Moscova

Piloţii moldoveni luaţi ostatici în Afganistan, puteau fi aduşi în RM încă în primăvara anului 2018, dar Igor Dodon s-ar fi opus dorind ca eliberarea acestora să aibă loc în plină campanie electorală, afirmă Renato Usatîi.
Adrian  Candu
Adrian  Candu (Florin Chirila/Epoch Times)

Doi piloţi moldoveni, răpiţi în Afganistan în 2015, au fost eliberaţi recent din captivitate. În prezent aceştia se află într-un centru medical din Moscova, pentru reabilitare.

Preşedintele Igor Dodon şi-a asumat meritul eliberării piloţilor declarând acum două zile în cadrul unei conferinţe de presă că eliberarea ostaticilor a fost posibilă doar cu susţinerea şi implicarea Rusiei iar odată ce doctorii le vor permite să plece, cei doi vor reveni în Republica Moldova.

În context, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că piloţii moldoveni, luaţi ostatici de talibanii afgani acum trei ani şi jumătate, puteau fi aduşi în R. Moldova încă în primăvara anului trecut, dar Igor Dodon s-ar fi opus dorind că eliberarea acestora să aibă loc în plină campanie electorală, pentru ca Partidul Socialiştilor să obţină dividende electorale.

După ce socialiştii au protestat luni în faţa Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău cerând excluderea din cursa parlamentară a candidaţilor democraţi Andrian Candu şi Pavel Filip pe motiv că aceştia ar folosi imense resurse administrative în campanie în favoarea propriului Partid Democrat şi spicherul Parlamentului a ţinut să îl acuze pe Igor Dodon că ar profita electoral în urma eliberării piloţilor moldoveni.

„După tot efortul care a fost depus de autorităţile noastre pentru că cei doi cetăţeni ai R. Moldova să fie eliberaţi, cineva a intervenit în ultimul moment şi ostaticii au ajuns la Moscova. Acum, preşedintele Dodon ţine ostaticii noştri ca ostatici electorali ca să profite de eliberarea lor în scop electoral. Să intervii în lucrul autorităţilor astfel încât drumul spre Chişinău să fie redirecţionat la Moscova, ca cineva să profite electoral. Asta sună şi miroase chiar a crimă”, a conchis Andrian Candu.

Amintim că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparţinea unei companii moldoveneşti, a fost capturat de către militanţii Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forţată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe