Blocul ACUM invită fracţiunea socialiştilor la discuţii publice

Deputaţi ai Blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova
Deputaţi ai Blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova (facebook.com/Andrei Năstase)

Blocul politic ACUM invită fracţiunea parlamentară PSRM la discuţii publice pe 9 aprilie, ora 11.00 în sala de conferinţe a Legislativului Republicii Moldova menţionând că sunt îngrijoraţi de tergiversarea procesului de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului şi de blocarea discutării şi adoptării legilor pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic.

Parlamentarii ACUM susţin că sunt deschişi pentru dezbaterea publică a pachetului de acte legislative antioligarhice în vederea îmbunătăţirii acestuia pentru aducerea R. Moldova pe calea normalităţii şi întoarcerea încrederii cetăţenilor într-un viitor democratic şi prosper.

După invitaţia la dialog a Blocului ACUM, socialiştii au scris pe pagina sa de Facebook că după o şedinţă a formaţiunii carea va avea loc în dimineaţa zilei de marţi vor anunţa viitoarele acţiuni ale partidului.

PSRM, la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, a mai avut la 3 aprilie o primă rundă de negocieri cu PD pentru crearea unei majorităţi parlamentare, dar fără rezultate favorabile.

De menţionat că după alegerile parlamentare din 24 februarie, presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova este împotriva oricărei înţelegeri între PSRM şi PD. Poate doar o alianţă temporară cu ACUM, în interesul desfiinţării regimului Plahotniuc. Fiecare dintre formaţiunile politice care au format Parlamentul R. Moldova poate crea o majoritate dacă se uneşte măcar cu încă una.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe