Blaga: Administraţia publică, plină de pesedişti. Cioloş să declanşeze depolitizarea în timpul rămas

Deşi susţin că sunt în Opoziţie, pesediştii au oameni peste tot prin administraţie, de la "colegul" lor Vasile Dâncu, care este vicepremier, până la secretari de stat şi la mai toţi şefii de agenţii, a atras atenţia Vasile Blaga.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Deşi sprijină "cinstit şi cam necondiţionat" Guvernul, liberalii îi cer premierului Dacian Cioloş un singur lucru - în timpul care a mai rămas să depolitizeze administraţia infestată de pesedişti, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, citat de Agerpres.

"Astăzi există un Guvern. Îl sprijinim. Aş spune că îl sprijinim cam necondiţionat. Împreună cu doamna Gorghiu, cu ceilalţi colegi, premierului Dacian Cioloş i-am spus că îl sprijinim. Nu vrem nimic, doar să depolitizeze administraţia. Şi azi, îl sprijinim cinstit.

Noi nu suntem pesedişti, noi nu suntem Dragnea, care să spună că este în Opoziţie când are tot în ţara asta în administraţie. Are şi pe un coleg al său vicepremier.

Are aproape toţi secretarii de stat, aproape toţi şefii de agenţii. Are tot pe vertical în deconcentrate. Şi pesedistul spune că este în Opoziţie. Păi, atunci noi unde suntem, după teoria asta? Dar, îl sprijinim, rugându-l (pe Dacian Cioloş — n.r.), în acelaşi timp, în timpul care a mai rămas, totuşi să depolitizeze administraţia", a declarat Vasile Blaga.

Liderul liberai i-a recomandat lui Dacian Cioloş "să-i mai trimită acasă" pe miniştrii care nu fac faţă, nominalizându-l în acest sens pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care s-a remarcat printr-o serie de declaraţii controversate.

"Şi multă atenţie la câte un ministru. Pentru că cei care vom deconta actuala guvernare vom fi, în primul rând, noi, PNL. Asta este percepţia publică. Şi, de aceea, îi dorim mult succes acestui Guvern, iar pe cei care nu fac faţă domnul Cioloş să-i mai trimită şi pe acasă. Ca să spui că au plecat cu camionul din ţară 35 de miliarde de euro... Şi să mai fii ministru a doua zi e cam complicat.

Astfel că, din când în când, aşa e în viaţă, mai trebuie făcută şi curăţenie în Guvern şi atunci noi, care nu suntem una dimineaţa şi alta seara, vom sprijini în continuare acest Guvern", a subliniat copreşedintele PNL.