Liderii PNL, la unison: Nu noi facem agenda de remanieri, dar decontăm stângăciile Guvernului

PNL nu face agenda de remanieri a Guvernului condus de premierul Dacian Cioloş, însă "decontează stângăciile" miniştrilor din cabinetul acestuia, a fost mesajul transmis, la unison, de cei doi lideri ai liberalilor, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (Epoch Times România)

Ambii lideri ai PNL - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga - atrag atenţia că partidul pe care îl reprezintă, deşi nu are oameni în Guvern, va fi cel care decontează "stângăciile" miniştrilor din cabinetul condus de premierul Dacian Cioloş.

"Suntem singurul partener loial al Guvernului la nivel parlamentar. Să nu uitaţi că există un triunghi care este obligat să funcţioneze în parametri optimi. Triunghiul acesta este format din preşedintele Klaus Iohannis, care a propus un guvern tehnocrat sub primul-ministru Cioloş, PNL şi acest guvern. Îl asigurăm pe premier de toată buna credinţă şi de construcţie în acest an, care înseamnă o perioadă de tranziţie grea", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, copreşedintele PNL atrage atenţia că liberalii trebuie să deconteze toate stângăciile acestui Executiv. "Toată răspunderea aparţine evident Guvernului, dar ştim că ne aparţine şi nouă, care aşa cum spunea domnul preşedinte Vasile Blaga, decontăm toate stângăciile pe care acest Guvern le are şi le va mai avea".

"Am însă speranţa că primul-ministru Cioloş a înţeles cât de fragilă este misiunea domniei sale, în condiţiile în care se va baza în continuare pe un PSD populist, pe un PSD care a colonizat de-a lungul vremii toată administraţia centrală şi locală şi toate deconcentratele din România. Nu facem noi agenda de remanieri. În acelaşi timp vreau să vă spun că este toxică atitudinea PSD-ului, care de dimineaţa până seara flutură câte o moţiune simplă, ba mai flutură mesajul moţiunii de cenzură pe care îl retrage a doua zi.

Acum, tema la ordinea zilei este remanierea unor miniştri. Acest şantaj practicat de PSD dublat de toate actele populiste din Parlament, care nu fac decât să ducă la un eşec al stabilităţii economice în România sub mandatul lui Cioloş, ar trebui să fie semne de întrebare foarte, foarte serioase pentru primul-ministru", a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, celălalt lider al PNL - Vasile Blaga - a precizat că are şi el nemulţumiri legate de unii dintre membrii Cabinetului Cioloş însă dacă se impune sau nu remanierea lor, acest lucru va trebui decis de premierul Dacian Cioloş.

"Atunci când am decis să sprijinim Guvernul Cioloş, în discuţiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea dată, atât doamna Gorghiu, cât şi eu, i-am spus un singur lucru, îi dorim succes şi dorim de la domnia sa să depolitizeze administraţia, altă condiţie nu i-am pus.

Noi nu avem miniştri în Guvern, nici care să fi fost membru al partidului nostru, chiar pe nimeni, ca să nu mai spun că nu avem nici secretari de stat, nici şefi de agenţii, asta e situaţia şi asta ne deosebeşte de domnul Dragnea şi de PSD, care în fiecare zi, cântă că ei ar fi în Opoziţie, dar toate structurile în afară de Guvern, îi aparţin şi sus şi în teritoriu. Din acest punct de vedere, lăsăm la aprecierea domniei sale, să aprecieze dacă toţi colegii domniei sale din Guvern îşi fac sau nu datoria", a declarat liderul PNL.

Pe de altă parte, Vasile Blaga susţine că liberalii sunt interesaţi de performanţele acestui Guvern, chiar dacă nu au oameni în Guvern pentru că până la urmă principalul partid care va deconta va fi PNL "şi de aceea i-am spus domniei sale, nu este niciun secret, că unii miniştri ar trebui să fie mult mai atenţi la modul în care îşi promovează acţiunile în demnităţile pe care le au, alţii poate că de multe ori ar trebui să înveţe să mai şi tacă, pentru că am văzut ministrul cel de la Agricultură care a reuşit scoată trei năzbâtii pe gură, în trei săptămâni."

"Ori, din acest punct de vedere, i-am şi spus, dacă ar fi vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lăsat a doua zi. Vă vorbesc de PNL", a adăugat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne