Bilanţul incendiului de la Confort City: 640 de persoane afectate, 24 de apartamente distruse aproape în totalitate

Pompieri in timpul actiunii. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
04.10.2012

Nu mai puţin de 640 de persoane au fost afectate de incendiul produs marţi la un bloc din complexul Confort City, din Capitală. Flăcările au distrus aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10-30%, relevă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Totodată, IGSU precizează miercuri, într-un comunicat, că unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune într-o proporţie mult mai mică, de maximum 5%, din cauza apei folosite la stingerea incendiului.

De asemenea, a fost afectată pe o suprafaţă de aproximativ 5% şi izolaţia de polistiren a imobilului.

Cu o suprafaţă construită de 1.850 de metri pătraţi, imobilul este format din două blocuri lipite unul de celălalt, fiecare având câte două scări.

Din blocul de locuinţe cu 288 de apartamente, au fost afectate 640 de persoane, dintre care 120 de la mansardă şi 520 de la etajele inferioare.

Intervenţia la incendiu a fost îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, care au întârziat intrarea echipelor de pompieri, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului nu a funcţionat, a mai precizat IGSU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor