Bucureşti: Blocul care a luat foc avea probleme cu alimentarea cu apă. Au fost afectate 100 de apartamente

Pompieri in timpul actiunii. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
02.10.2012

UPDATE

Pompierii intervin pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului izbucnit marţi după-amiază la un bloc dintr-un complex rezidenţial aflat în sectorul 3, iar numărul apartamentelor afectate este de aproape 100, relevă surse ale autorităţilor.

"Au fost afectate apartamente de la opt scări ale blocului. În afara celor distruse de flăcări, sunt afectate şi apartamente în care a intrat apă folosită la intervenţia de stingerea a incendiului", spun sursele citate.

Se pare că sursa focului a fost un aparat de aer condiţionat.

Totodată, în incendiul izbucnit marţi după-amiază la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City din sectorul 3, au fost afectate şi apartamente şi de la etajele 10, 9, 8, 7 şi 6.

Pompierii au intervenit la incendiu cu 28 de autospeciale cu apă şi opt autoscări.

La faţa locului au ajuns şi trei echipaje de descarcerare şi cinci de prim-ajutor.

Pe de altă parte, locatarii blocului au reclamat faptul că intervenţia la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

Ancuţa Petrescu, reprezentant al dezvoltatorului imobiliar care a construit blocul, a precizat că ansamblul are autorizaţie de construire şi procese verbale de recepţie, fără de care nu ar fi putut fi făcută vânzarea apartamentelor.

***

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la etajul 10 al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City, aflat în Sectorul 3 al Capitalei. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 400 de metri. Cartierul constituie o investiţie a omului de afaceri Robert Negoiţă. Peste 20 de autospeciale cu spumă şi autoscări intervin la lichidarea incendiului, însă, la două ore de la apariţia flăcărilor, sunt mari probleme cu alimentarea cu apă. Nu au fost înregistrate victime, însă oamenii sunt supăraţi şi protestează.

Flăcările au cuprins întreaga mansardă a unui bloc cu patru scări, iar zeci de oameni au fost evacuaţi, o victimă fiind transportată la spital.

"Este un bloc cu 11 etaje plus mansardă. Acoperişul ardea în totalitate, o suprafaţă de 400 mp care ardeau generalizat. 14 autospeciale cu apă şi spune şi autoscări. Nu avem suficientă apă. Utilizăm 5.000 de litri pe minut doar la o autospecială", a precizat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

Oamenii sunt nemulţumiţi de acţiunea pompierilor şi protestează. Pompieri spun că a fost greu să intre maşinile şi din cauza unei construcţii din BCA, relevă RTV.

Totodată, când au ajuns maşinile de pompieri era bariera pusă la intrarea în complex şi maşinile au aşteptat ridicarea barierelor, abia apoi au intrat.

Cartierul reprezintă o investiţie a omului de afaceri Robert Negoiţă, a fost finalizat în 2011 şi se întinde pe o suprafaţă de 45.000 metri pătraţi.

Cele 12 imobile au un regim de înălţime de P 11 etaje, iar complexul este situat pe Splaiul Dudeşti, la 10 kilometri de Piaţa Unirii, centrul Bucureştiului.

De asemenea, Confort City este realizat de Domus Stil, parte a RIN Group, o firmă a omului de afaceri Robert Sorin Negoiţă, în prezent primar al Sectorului 3, relevă RTV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor