Bianca Andreescu - performanţă excepţională, va juca în finala US Open (video)

Tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu este ca tăvălugul, a învins-o pe elveţiana Bencic şi se va confrunta cu Serena Williams în marea finală.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (locul 15 WTA) a învins-o în semifinale pe talentata elveţiancă Belinda Bencic (12 WTA), scor 7-6(3), 7-5, calificându-se în prima finală de Mare Şlem din carieră, la US Open, New York.

În finală, Bianca o va întâlni pe Serena Williams, care a trecut de Elina Svitolina, cu scorul de 6-3, 6-1.

Această întâlnire este o reeditare a finalei din acest an de la Rogers Cup, Canada, care era aşteptată cu mult interes de public, pentru că adversarele erau diferite - Serena are foarte multe titluri şi experienţă, iar Bianca de numai 19 ani este talentată şi cu capacitatea de a lupta. Dar atunci Serena a fost nevoită să abandoneze din cauza durerilor, iar Bianca Andreescu a câştigat trofeul.

Bianca joacă în a patra finală, după ce a câştigat la turneele Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Toronto şi a pierdut la turneul de la Auckland.

Serena William, în vârstă de 37 de ani, a câştigat turneul de la Flushing Meadows de şase ori şi a jucat 10 finale.

Canadianca primeşte 1300 de puncte WTA. Datorită calificării în finală, ea va ocupa locul 9 în clasamentul WTA de săptămâna viitoare, şi dacă va câştiga, va progresa încă câteva locuri.