Bianca Andreescu întrerupe parcursul bun al lui Townsend şi se califică în sferturi

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a învins-o pe americanca Taylor Townsend - care le-a scos din competiţie pe celelalte românce Simona Halep şi Sorana Cîrstea - printr-un joc agresiv şi tehnic.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (locul 15 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului de la New York, reuşind să treacă de cea care a oferit surpriza de a o învinge pe Simona Halep în turul doi - americanca venită din calificări Taylor Townsend (locul 116 WTA) - prin retururi excelente, passing-uri care au oprit-o pe adversară să ajungă foarte des la fileu. Partida, care a durat o oră şi 55 de minute s-a terminat cu scorul 6-1, 4-6, 6-2.

Bianca, în vârstă de 19 ani, continuă parcursul foarte bun din acest an, concretizat cu titlurile obţinute la Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Toronto.

Tânăra canadiancă îşi asigură 430 de puncte şi primeşte un premiu financiar în valoare de 500.000 USD.

În sferturile de finală Bianca va juca contra belgienei de 23 de ani Elise Mertens (locul 26 WTA) [25], care a trecut de americanca Kristie Ahn (141), deţinătoarea unui wild card, cu scorul de 6-1, 6-1.

Este de menţionat că primele trei jucătoare din ierarhia tenisului mondial - Naomi Osaka, Ashley Barty şi Karolina Pliskova - au fost scoase din competiţie.