Bianca Andreescu, victorie preţioasă în sferturi şi se califică în semifinale la US Open

Tenismena de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, captează atenţia întregii lumi prin performanţele din ultimul timp. Ea va juca în semifinalele US Open
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Canadiana Bianca Andreescu, locul 15 WTA, trece de încă o adversară la ultimul turneu de Mare Şlem al anului de la New York, US Open, de data aceasta învingând-o în sferturi pe belgiana Elise Mertens cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, după două ore şi 2 minute.

După performanţa realizată, Bianca a declarat entuziasmată: „Sincer, asta este o nebunie. În urmă cu un an jucam în calificări, îmi aduc aminte că sufeream din cauza unei accidentări la spate şi anul ăsta am realizat atât de mult. Sincer, am rămas fără cuvinte, trebuie să mă ciupească cineva. Este asta viaţa reală?”.

Sportiva de origine română va juca în semifinale cu elveţianca de origine slovacă Belinda Bencic, care a eliminat-o pe Donna Vekic în sferturi cu scorul de 7-6, 6-3. Belinda o eliminase anterior pe deţinătoarea titlului Naomi Osaka în două seturi, cu 7-5, 6-4.

Partida se va desfăşura în jurul orei 3.30 AM, după finala în care se vor întrece ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA) cu americanca Serena Williams (8).

Pentru calificarea în semifinale, sportiva a primit 780 de puncte şi un cec în valoare de 960.000 de dolari.