Serena Williams şi Elina Svitolina - semifinaliste la US Open

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina  Svitolina.
Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina. (Getty Images)

Americanca Serena Williams şi ucraineanca Elina Svitolina s-au calificat în semifinalele ultimului turneu de tenis al anului, US Open de la New York, confruntarea lor urmând să aibă loc joi.

Serena Williams (locul 8 WTA) a învins-o categoric pe chinezoaica Qiang Wang (18 WTA) cu 6-1, 6-0 în 45 de minute şi va juca pentru a 13-a oară într-o semifinală la Flushing Meadows.

Pentru Serena, această victorie are o însemnătate simbolică, fiind victoria cu numărul 100 la Flashing Medows. Ea a câştigat de şase ori titlul la US Open.

Williams şi-a trecut în palmares primul titlu la un tuneu de Mare Şlem acum 20 de ani la US Open şi vizează de câtva timp să-l obţină pe al 24-lea.

Elina Svitolina (locul 5 WTA), care a avut parte de o partidă echilibrată, a învins-o pe britanica Johanna Konta (16 WTA) cu scorul de 6-4, 6-4 şi va juca pentru prima dată într-o semifinală la US Open.

''A fost un meci foarte dur. Am lovit tare amândouă şi a fost destul de fierbinte să închei pe serviciul meu'', a mărturisit ucraineanca de 24 de ani.

Ultimul ghem al meciului dintre Svitolina şi Konta a fost foarte disputat, după ce ucraineanca a ratat trei mingi de meci pe serviciul britanicei.

Cel mai bun rezultat la un turneu de Mare Şlem al ucrainenecei era până acum semifinala de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în favoarea Simonei Halep.

După obţinerea calificării în semifinale, Svitolina va ocupa locul 3 în ierarhia mondială a tenisiului feminin, de săptămâna viitoare, si implicit Simona Halep va trece pe locul 5 de pe locul 4

În cealaltă semifinală urmează să se confunte învingătoarea din partidele: Bianca Andreescu (15 WTA) - Elise Mertens (26 WTA) şi Belinda Bencic (12 WTA) - Donna Vekic (23 WTA).