Serena Williams şi Elina Svitolina - semifinaliste la US Open

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina  Svitolina.
Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina. (Getty Images)

Americanca Serena Williams şi ucraineanca Elina Svitolina s-au calificat în semifinalele ultimului turneu de tenis al anului, US Open de la New York, confruntarea lor urmând să aibă loc joi.

Serena Williams (locul 8 WTA) a învins-o categoric pe chinezoaica Qiang Wang (18 WTA) cu 6-1, 6-0 în 45 de minute şi va juca pentru a 13-a oară într-o semifinală la Flushing Meadows.

Pentru Serena, această victorie are o însemnătate simbolică, fiind victoria cu numărul 100 la Flashing Medows. Ea a câştigat de şase ori titlul la US Open.

Williams şi-a trecut în palmares primul titlu la un tuneu de Mare Şlem acum 20 de ani la US Open şi vizează de câtva timp să-l obţină pe al 24-lea.

Elina Svitolina (locul 5 WTA), care a avut parte de o partidă echilibrată, a învins-o pe britanica Johanna Konta (16 WTA) cu scorul de 6-4, 6-4 şi va juca pentru prima dată într-o semifinală la US Open.

''A fost un meci foarte dur. Am lovit tare amândouă şi a fost destul de fierbinte să închei pe serviciul meu'', a mărturisit ucraineanca de 24 de ani.

Ultimul ghem al meciului dintre Svitolina şi Konta a fost foarte disputat, după ce ucraineanca a ratat trei mingi de meci pe serviciul britanicei.

Cel mai bun rezultat la un turneu de Mare Şlem al ucrainenecei era până acum semifinala de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în favoarea Simonei Halep.

După obţinerea calificării în semifinale, Svitolina va ocupa locul 3 în ierarhia mondială a tenisiului feminin, de săptămâna viitoare, si implicit Simona Halep va trece pe locul 5 de pe locul 4

În cealaltă semifinală urmează să se confunte învingătoarea din partidele: Bianca Andreescu (15 WTA) - Elise Mertens (26 WTA) şi Belinda Bencic (12 WTA) - Donna Vekic (23 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport