Băsescu: S-a spart globul cu Cioloş. Şi-a abandonat statutul de tehnocrat, s-a angajat clar de partea PNL

Toată construcţia legată de Dacian Cioloş - premier independent în jurul platformei sale "România 100" s-a "dărâmat", este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

În momentul acesta, nu se mai poate spune despre Dacian Cioloş că este "tehnocratul de la Victoria" pentru că s-a angajat clar de partea PNL-ului prin participarea la mitingul organizat de liberali cu ocazia lansării candidaţilor la parlamentare, neutralitatea lui s-a spulberat, a declarat duminică seară, la Digi 24, preşedintele PMP, Traian Băsescu.

"De astăzi s-a spart globul cu Cioloş, pentru că, prin participarea la mitingul PNL-ului, el şi-a abandonat statutul de tehnocrat. Nu a rezistat, probabil, presiunilor PNL-ului şi, probabil, şi ale domnului preşedinte Iohannis ", a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă premierul Dacian Cioloş avea de ales atâta vreme cât a acceptat să fie susţinut de PNL şi de USR, liderul PMP a replicat: "Eu cred că avea de câştigat".

"În momentul acesta, nu mai poate spune 'sunt tehnocratul de la Victoria', în momentul acesta s-a angajat clar de partea PNL-ului. Neutralitatea s-a spulberat şi cred că aici a fost o lipsă de inspiraţie sau, poate, de tărie de a rezista. Este clar că PNL-ul era extrem de interesat să-l atragă în fruntea PNL-ului, într-un fel sau altul, pentru că, pur si simplu PNL nu are lideri.

Doamna Gorghiu nu e un lider de anvergură, Buşoi nu e un lider de anvergură, restul nici nu-i mai ţin minte. Deci, aveau nevoie de un Cioloş, numai că Cioloş, astăzi, a pierdut. Nu mai poate spune: sunt tehnocratul care rămâne pe picioarele lui până când se termină campania şi atunci voi adopta o soluţie", a punctat Traian Băsescu.

În opinia fostului preşedinte, "toată construcţia" legată de Cioloş - premier independent în jurul platformei sale "România 100" s-a "dărâmat".

"Este evident că au fost într-o înţelegere în care ideea a fost că Cioloş emite o platformă, după care va adera la ea PNL-ul, va adera şi partidul lui Nicuşor Dan şi, uite aşa, facem o majoritate. După părerea mea au greşit tactic, chiar dacă strategia a fost bună în faza iniţială, pentru ca un Cioloş rămas la Palatul Victoria ferm pe poziţie: nu mă amestec în politică, ar fi reuşit să fie o locomotivă mai convingătoare decât coborât în sânul PNL-ului, cum a făcut astăzi", a opinat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne