PNL strânge semnături pentru susţinerea platformei lui Cioloş

În viitorul Parlament, după alegerile parlamentare, se va forma o coaliţie din forţele politice care vor susţine platforma 'România 100' lansată de premierul Dacian Cioloş, este de părere liberalul Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii s-au apucat de strâns semnături pentru susţinerea platformei 'România 100' lansată, recent, de premierul Dacian Cioloş, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi.

"Sunt organizaţii care, fie în mediul online, chiar şi în Bucureşti, în corturile pe care le-am avut amplasate, am invitat cetăţenii să-şi exprime adeziunea. Le aducem la cunoştinţă această platformă şi îi rugăm să o susţină. Cred că e foarte bine că un număr cât mai mare de cetăţeni să aibă cunoştinţă despre această platformă şi dacă vor să o susţină pe internet, în mod formal, chiar dacă o fac doar verbal... pentru că nu e strângere propriu-zisă. Strângem susţinere, mai bine zis.

Premierul îşi prezintă în spaţiul public (platforma - n.r.) şi la reuniuni ale unor forţe cu care rezonează şi cu care poate crea un parteneriat, pentru că e clar în acest moment că niciun partid nu va lua 50% plus 1 în viitorul Parlament. Ne-am dori să fim în această situaţie, nu vom fi în această situaţie. Luptăm pentru a obţine un rezultat cât mai bun şi luptăm pentru locul întâi. E clar că în viitorul Parlament trebuie construită o coaliţie şi dacă sunt şi alte forţe politice care aderă la această platformă, dacă sunt şi alte forţe politice care îl susţin pe Cioloş, se pot alătura PNL într-o viitoare majoritate parlamentară şi lui Cioloş", a declarat Buşoi, citat de Agerpres.

Platforma lansată de şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria - 'România 100' - trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetăţeni", însoţite de mai multe proiecte naţionale care "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor".