Dacian Cioloş: Eu unul nu voi susţine măsuri populiste indiferent de la ce partid vin

Devenit oficial candidatul PNL pentru un nou mandat de premier după alegerile parlamentare, Dacian Cioloş a transmis un mesaj clar: nu va susţine măsuri populiste indiferent de la ce partid vin.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Acolo unde avem argumente, vom ataca la Curtea Constituţională legile populiste care nu au surse de finanţare, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Dacian Cioloş.

Potrivit Mediafax, premierul a fost întrebat despre programul de guvernare al PNL care prevede, între altele, alocaţii pentru copii în valoare de 200 de lei, dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, dar etapizat, precum şi gratuitate pentru primele trei proceduri de inseminare in vitro, în condiţiile în care el a pornit o luptă de apărare a bugetului de pomenile electorale.

Iniţial a ezitat să răspundă, dar, la insistenţe jurnaliştilor, Dacian Cioloş a luat o poziţie clară - nu va susţine măsuri populiste, indiferent de partidul care le promovează.

„Da, eu susţin orice lege, indiferent de cine o votează, dacă e populistă şi dacă nu are surse de finanţare vom lua măsuri şi acolo unde avem argumente le vom ataca la Curtea Constituţională. Orice program de guvernare, v-am spus, orice program de guvernare, eu unul nu voi susţine măsuri populiste, indiferent de la cine vin”, a declarat Dacian Cioloş.