Băsescu: Dacă ar exista o poliţie a politicii, Alina Gorghiu şi-ar pierde dreptul de a conduce PNL

Dacă ar exista o poliţie a politicii, care să sancţioneze greşelile la fel cum este la circulaţie, cu siguranţă conducerea liberalilor în frunte cu Alina Gorghiu şi-ar pierde dreptul de a conduce partidul, este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Modul în care PNL s-a poziţionat în scandalul majorărilor salariale promovate înainte de alegeri de PSD, adoptate cu o zi în urmă de Parlament, este o dovadă clară de incompetenţă politică, a opinat marţi, pe contul său de Facebook, preşedintele PMP Traian Băsescu.

"Azi nu analizez dacă se poate, ci doar incompetenţa în politică. Versatul şi demagogul PSD a introdus în Parlament, pe ultima sută, modificări prin care se măresc salariile bugetarilor din sectoare cu cea mai mare acoperire electorală: educaţie, sănătate, asistenţă socială.

De dragul opoziţiei şi de teamă că pierd iniţiativa, liberalii nu participă la votul din Parlament şi reclamă că bugetul nu poate susţine măririle salariale. Mai mult, liberalii reuşesc să ţină scandalul la cote maxime, cerând verificarea cvorumului şi ameninţând cu atacarea la Curtea Constituţională", a scris Traian Băsescu.

În opinia fostului preşedinte, nu se puteau crea condiţii mai bune pentru versaţii politicieni pesedişti pentru a arăta că ei luptă pentru mărirea salariilor, în timp ce PNL-ul este împotrivă.

"Şi pentru că viaţa ne arată că în politică nu există limite pentru prostie şi ridicol, ieri seară, pe toate televiziunile, pesediştii îi băteau în cap pe liberali cu propriul lor program în care este scris negru pe alb că ei vor mări salariile din sănătate, educaţie şi asistenţă socială chiar de la 1 ianuarie 2017. Adică exact ce a făcut PSD-ul în Parlament", a continuat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat susţine că liberalii au reuşit să antreneze de partea lor şi pe premierul Dacian Cioloş, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis, altfel, dezastrul electoral ar fi fost incomplet.

"Dacă ar exista o poliţie a politicii, care să sancţioneze greşelile la fel cum este la circulaţie, cu siguranţă conducerea liberalilor în frunte cu doamna Gorghiu şi-ar pierde dreptul de a conduce PNL. Culmea politicii este că liberalii au dreptate", a mai precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne