Băsescu: Pe cine să propui premier, pe Dragnea care a fost condamnat?! Pe Ponta cu trei dosare?!

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că nu există în România om politic care să ştie statul mai bine decât el şi să înţeleagă ce anume trebuie "corectat" de la Palatul Victoria, pentru că "de la Palatul Cotroceni nu se poate corecta mare lucru".

"Toţi spun că nu au nevoie de PMP. PSD-ul a spus: cu oricine, numai cu PMP-ul, nu, doamna Gorghiu a spus: cu oricine, numai cu PMP-ul nu. Deci avem un statut de respingere de către toate majorităţile", a declarat duminică seară, la Digi24, preşedintele PMP Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat despre varianta să fie propus ca viitor şef la Palatul Victoria, liderul PMP a explicat că partidul său îl asumă ca variantă de prim-ministru.

"De partid, da. Însă pentru asta trebuie să ai procente şi să fii într-o alianţă. Vom vedea ce se poate face după. În orice caz există o certitudine, nu există om politic care să ştie statul mai bine decât mine şi să înţeleagă ce trebuie corectat de la Palatul Victoria, că de la Palatul Cotroceni nu poţi să corectezi mare lucru", a punctat preşedintele PMP.

Întrebat despre faptul că PSD nu are o propunere de premier, în condiţiile în care PNL i-a aruncat "mănuşa" cu Dacian Cioloş, Băsescu a replicat:

"Nu e nicio capcană, nu au nici ei lideri. Pe cine să propui, pe Dragnea care a fost condamnat? Nu se poate. Pe Ponta care e cu trei dosare în instanţă sau care, pur şi simplu, a abandonat Guvernul, a demisionat? Nu se poate. Şi daţi-mi pe următorii care ar putea fi în afară de cei doi".

Cât despre posibilitatea ca PSD să adopte o variantă de "import", după modelul Cioloş, Băsescu a precizat că "s-ar putea să-l caute pe fostul director de cabinet al lui Cioloş care este europarlamentar PSD".

"Ei s-au împărţit, unul către liberali şi altul către PSD. Este un băiat isteţ. Nu ştiu cât de bine cunoaşte România, că lucrează de mult la Bruxelles, dar, altfel, e un om isteţ", a adăugat şeful PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne