Barna: În Parlament e dictatura majorităţii!

Plenul Parlamentului devine doar o maşină de vot, acest for transformându-se "într-o instituţie dictatorială-dictatura majorităţii", susţine liderul USR, Dan Barna.
Loredana Diacu
10.12.2017

alte articole

Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
10.12.2017

Parlamentul s-a transformat "într-o instituţie dictatorială", a susţinut sâmbătă liderul USR, Dan Barna, prezent la mitingul organizat în Sibiu împotriva modificărilor legilor Justiţiei.

"Din păcate, în aceste zile, România este din nou într-un prag foarte sensibil de a porni pe un drum înapoi de care credeam că am scăpat. Vedem că ceea ce se întâmplă în Parlamentul României, acest abuz asupra legilor Justiţiei, se extinde mult mai mult", a declarat Barna pentru Agerpres.

Preşedintele USR şi-a exprimat, de asemenea, dezaprobarea şi faţă de modificarea regulamentelor dorită de PSD, în sensul adoptării în bloc a amendamentelor, fără dezbatere.

"După cum ştiţi, după protestul de miercuri, prin care am reuşit să blocăm votul final pe legea statutului judecătorilor şi procurorilor, domnul Iordache a introdus o iniţiativă de modificare a regulamentelor, astfel încât să nu mai fie posibilă susţinerea de amendamente în Plenul Camerei Deputaţilor. Practic, plenul Parlamentului devine doar o maşină formală de vot, amendamentele respinse nu mai pot fi susţinute, iar cele admise sunt expediate printr-un singur vot final şi împreună cu această iniţiativă a fost eliminat şi, mă rog, au fost daţi afară de fapt şi liderii grupurilor parlamentare, deci liderii partidelor politice, au fost daţi afară din Biroul Permanent. Deci, practic, asistăm la o transformare a Parlamentului într-o instituţie dictatorială-dictatura majorităţii", a spus Dan Barna.

Dan Barna şi colegii săi din Sibiu s-au alăturat ieri celor câteva zeci de persoane care au protestat paşnic, timp de mai bine de o oră, în centrul oraşului, arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor