Scandal mare în Parlament. Dragnea, la un pas de o nouă plângere penală

Opoziţia este indignată că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, au dat o replică dură Statelor Unite, care exprimaseră anterior îngrijorări în privinţa adoptării noilor legi ale Justiţiei, direct în numele Parlamentului României.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputaţii Uniunii Salvaţi România iau în calcul inclusiv depunerea unei plângeri penale pe numele preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri, la Parlament, preşedintele partidului, Dan Barna.

"Colegii mei vor analiza temeiurile juridice şi vom vedea dacă vom folosi acest instrument sau nu. Există această posibilitate [de depunere a unei plângeri penale - n.r.]", a declarat Barna, la ieşirea din biroul lui Dragnea, unde a mers alături de mai mulţi colegi de-ai săi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de replica dată SUA în numele Parlamentului ţării, potrivit Agerpres.

Potrivit USR, Dragnea a săvârşit un abuz angajând Parlamentul în această dispută cu SUA.

"Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajul, că poziţia domniei sale putea fi asumată la nivelul Parlamentului. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestaţie dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituţiile prietene", a precizat Barna.

Liderul USR a remarcat, în cadrul discuţiilor, că Dragnea a avut o atitudine neutră, condescendentă.

"Domnia sa consideră că mesajul de interes personal pe care l-a asumat în numele Parlamentului a fost unul perfect normal şi că poziţia a fost una regulamentară. Eu nu cred că majoritatea actuală şi domnul Liviu Dragnea vor impune acel comunicat ca decizie a Parlamentului, deşi pot să o facă", a precizat Barna, adăugând că în cursul zilei va fi făcută publică o declaraţie comună a Opoziţiei de protest faţă de demersul preşedinţilor celor două Camere.

În Camera Deputaţilor, PNL, USR şi PMP au solicitat miercuri demisia lui Dragnea din fruntea forului legislativ, în timp ce la Senat şedinţa plenului a fost suspendată după ce grupurile parlamentare ale Opoziţiei au părăsit sala, în semn de protest faţă de hotărârea majorităţii de a nu discuta despre comunicatul semnat de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ca reacţie faţă de mesajul Departamentului de Stat al SUA privind legile Justiţiei.

Reamintim că reacţia dură a Departamentului de Stat al SUA faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei a primit un răspuns contondent din partea liderilor coaliţiei PSD-ALDE, care se află în fruntea celor două camere ale Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne