Dragnea şi Tăriceanu, acuzaţi că vor să controleze magistraţii pentru a scăpa de propriile dosare penale

Uniunea Salvaţi România cere din nou coaliţiei PSD-ALDE să oprească "abuzul de putere" în privinţa legilor justiţiei.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Coaliţia PSD-ALDE să renunţe la adoptarea, în regim de urgenţă, a modificărilor legilor justiţiei în Parlament şi să solicite avizul Comisiei de la Veneţia, pentru a avea asigurarea că noua formă a acestor acte normative o să reprezinte un progres pentru funcţionarea sistemului de Justiţie din România, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Tot ceea ce s-a întâmplat ieri în Camera Deputaţilor, unde coaliţia PSD-ALDE cu sprijinul UDMR a blocat o dezbatere reală şi a adoptat pe bandă rulantă modificările la Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, demonstrează intenţiile ascunse ale lui Dragnea şi Tăriceanu de a controla magistraţii pentru a scăpa de propriile dosare penale", a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Potrivit USR, modificările legilor justiţiei trebuie să beneficieze de o dezbatere publică reală, care să reunească toţi actorii din domeniu ce pot contribui la modernizarea legislaţiei, în contextul în care PSD-ALDE au dus în derizoriu dezbaterea într-o Comisie specială care nu avea atribuţii legale să modifice aceste legi.

Uniunea Salvaţi România cere coaliţiei de guvernare să demonstreze transparenţă în privinţa acestui proiect important atât pentru sistemul de justiţie, cât şi pentru întreaga societate, şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia pe modificările propuse de Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, subliniind că, dacă aceste modificări nu subminează independenţa magistraţilor, experţii PSD-ALDE în justiţie nu au de ce să se teamă de acest aviz.

"Modul în care coaliţia de la putere a acţionat, profitând cu cinism inclusiv de moartea Regelui Mihai I care a dus la sistarea protestelor, pentru a adopta rapid modificările la Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, este inacceptabil şi trebuie oprit. USR a utilizat şi va utiliza în continuare toate mijloacele parlamentare pentru a bloca acest abuz de putere al PSD-ALDE", a precizat Dan Barna.

USR face un apel la societatea civilă pentru a susţine în continuare demersurile opoziţiei de blocare a modificărilor legilor justiţiei care riscă să distrugă democraţia din România şi să întoarcă ţara la practicile din perioada comunistă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne