Barna: Opţiunea PSD e simplă, fie sacrifică interesele României salvându-l pe Dragnea, fie păstrează statul de drept!

Pentru cetăţeni, mesajul Departamentului de Stat al SUA către Parlamentul României ar suna aşa: "o daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia", explică Dan Barna avertizând că actuala majoritate parlamentară se joacă cu interesele strategice ale României.
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
28.11.2017

PSD are două opţiuni în urma mesajelor primite de la Departamentul de Stat al SUA cu privire la Legile Justiţiei, respectiv să sacrifice complet interesele României salvându-l pe Dragnea şi pe acoliţii domniei sale sau să păstreze statul de drept, a opinat marţi liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, într-un discurs ţinut la Parlament.

"După două săptămâni suntem în acelaşi loc, practic, trebuie să traducem limbajul diplomatic în limbajul cetăţenilor. În momentul în care în mesaje oficiale, acum două săptămâni în MCV, ieri şi astăzi în mesajul Departamentului de Stat al Statelor Unite găsim cuvinte precum îngrijorare, preocupare, afectare a intereselor statului de drept, traducerea pentru cetăţeni este foarte simplă: o daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia. Acesta este mesajul pe care partenerii României îl transmit în mod explicit, din ce în ce mai explicit, vedem în aceste zile, către actuala guvernare, iar reacţia este la limita iresponsabilităţii", a declarat Barna, citat de Agerpres.

Barna a mai precizat că actuala majoritate parlamentară se joacă cu interesele strategice ale României şi a reamintit că, în urmă cu câteva săptămâni, "USR a anunţat că PSD şi ALDE par să redirecţioneze poziţionarea strategică a României, domnul Meleşcanu având brusc un interes neaşteptat pentru grupul ţărilor de la Vişegrad şi, probabil, domnul Dragnea, pentru viziunea de leadership politic pe care o găsim în aceste ţări."

"Toată această iresponsabilitate prin care actuala majoritate duce România, ignorând mesajele, devine un risc semnificativ pentru statul de drept", a afirmat liderul USR.

În consecinţă, potrivit lui Barna, pentru PSD opţiunea este "foarte simplă": fie sacrifică complet interesele României salvându-l pe Dragnea şi pe acoliţii săi, fie păstrează statul de drept.

"Iar, ceea ce se întâmplă, pare, deocamdată, că opţiunea pe care dânşii o aleg e cea de a face scut în jurul domnului Liviu Dragnea, ignorând complet sau sacrificând statul de drept pe care România l-a construit atât de greu, vedem şi din mesajul Departamentului de Stat", a susţinut Barna.

"Este adevărat, România trebuie condusă de la Bucureşti", dar trebuie condusă respectând "parteneriatele pe care statul român, nu domnul Liviu Dragnea, persoană fizică, şi le-a asumat", a completat Barna.

Reamintim că Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul său o declaraţie oficială prin care îndeamnă Parlamentul României să renunţe la modificarea legilor justiţiei pe motiv că acestea afectează lupta anticorupţie şi independenţa judiciară şi slăbesc statul de drept.

În declaraţia semnată de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, se mai arată că pachetul legislativ, propus iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani în construirea unor instituţii juridice puternice, la adăpost de interferenţa politicului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor