Avalanşă înregistrată în direct de automobilişti pe o autostradă în Colorado

Avalanşă
Avalanşă (screenshot tramite video Twitter)

Şoferii aflaţi la volanul autoturismelor care circulau pe autostrada Interstate 70 din Colorado, SUA, au fost cuprinşi de frică atunci când au fost martorii unei avalanşe live, la câteva sute de metri în faţa lor. Evenimentul s-a întâmplat în Ten Mile Canyon, între Frisco şi Copper Mountain, raportează Fox News.

Autorităţile locale au declarat că nu au existat răniţi sau maşini îngropate în zăpadă. Imaginile impresionante înregistrate de şoferi captează momentul în care avalanşa cuprinde autostrada.

(screenshot tramite video Twitter)

Aceasta a fost una dintre numeroasele avalanşe anunţate de Colorado Avalanche Information Center (CAIC) în weekend după ninsoarea abundentă care a acoperit zona. În provinciile Vail şi Summit, unde se află Frisco, CAIC a lansat un avertisment de pericol de avalanşă valabil până în dimineaţa zilei de luni "datorită cantităţilor mari de zăpadă şi vânturilor puternice din vest".

"Avalanşele abundente pot cădea în mod natural şi se pot deplasa pe distanţe mari", a declarat agenţia. "Pot apare şi avalanşe periculoase provocate de om".

O altă avalanşă s-a produs în San Francisco, duminică 3 februarie, şi a închis căile de acces timp de trei ore, a raportat FOX31.