Zăpada monitorizată din spaţiu [video]

Zăpadă
Zăpadă (captură video NASA)

Zăpada face parte din criosfera pe care mulţi dintre noi am întâlnit-o cel puţin într-una din ipostazele sale - gheaţa de pe mări, râuri, lacuri, stratul de zăpadă, gheţarii, calotele de gheaţă, relieful de gheaţă şi solul îngheţat - dar joacă, de asemenea, un rol esenţial în reglarea climei Pământului.

În decursul deceniilor de teledetectare, NASA a monitorizat îndeaproape fluxul şi refluxul straturilor de zăpadă. Exploratorii de la NASA s-au aventurat, de asemenea, până la extremităţile Pământului pentru a o studia, deoarece reprezintă o resursă critică pentru milioane de persoane care depind de ea. Zăpada este benefică în agricultură, stratul de omăt protejează culturile de temperaturile scăzute ale iernii, iar topirea acestuia la începutul primăverii asigură un nivel optim de apă.

Iarnă, zăpadă, magie de sărbători. Cuvinte care se amestecă împreună şi ating sublimul atunci când din cer încep să cadă acei fulgi de zăpadă mari, precum pietrele preţioase, care schimbă complet peisajul din jurul nostru. Şi în acest peisaj candid amintiţi-vă că acolo sus, în spaţiu, cineva ne supraveghează. Şi ne informează. Priviţi clipul video de mai sus, vă va stârni curiozitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință