Autorităţile de la Chişinău se aşteaptă la 28.000 de persoane infectate. 1500 de morminte au fost deja săpate

Lumânare
Lumânare (Epoch Times România)

În Moldova, punctul critic al persoanelor infectate cu virus Wuhan ar putea fi atins în aproximativ o săptămână, a afirmat marţi seara în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu. Mai mult decât atât, potrivit directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din Chişinău, Pavel Eni, a fost deja amenajat un sector special pentru victimele pandemiei de coronavirus.

Ministrul moldovean al Sănătăţii a anunţat marţi, cu referire la prognozele OMS, că numărul moldovenilor infectaţi cu virusul Wuhan ar putea depăşi 28.000, cu toate că în acest moment numărul oficial al cazurilor de infectare este 353, dintre care 22 de persoane vindecate şi 4 decese. Acest lucru în condiţiile în care se fac foarte puţine teste (mai puţin de 300 pe zi), sistemul medical este deja slăbit, iar un sfert dintre cei infectaţi îl constituie medicii, notează Vitalie Călugăreanu pentru Deutsche Welle.

La cimitirul "Sfântul Lazăr" din Chişinău a fost amenajat un sector special pentru victimele virusului comunist. Potrivit sursei citate, directorul cimitirului, Pavel Eni, susţine că a primit indicaţii din partea comisiei care gestionează situaţia în perioada stării de urgenţă, să fie săpate 1500 de morminte, acestea fiind deja pregătite.

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susţine că după decesul cauzat de coronavirus, cadavrul nu prezintă un pericol epidemiologic. Totuşi, cei răpuşi de acest virus urmează a fi înmormântaţi în singurătate, evitându-se parastasurile la care, conform tradiţiei, participă lume multă, moment în care se poate răspândi virusul.

Potrivit evaluărilor OMS, cel mai mare val de îmbolnăviri cu virusul Wuhan se va face simţit în Moldova în săptămâna a doua şi a treia a lunii aprilie. "Am întreprins măsuri menite să limiteze concentrarea persoanelor, pentru a diminua pericolul", a menţionat acesta, adăugând, că abia în luna iunie se aşteaptă o scădere a puterii de contaminare, dar, la toamnă, odată cu răcirea vremii, virusul se va reactiva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe