Negativ la testele de laborator: membrii Guvernului de la Chişinău nu au virus Wuhan

Guvernul Chicu
Guvernul Chicu (gov.md)

Niciun membru al Cabinetului de Miniştri nu este infectat cu noul tip de coronavirus. Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune, după ce marţi 31 martie, aceştia au fost testaţi la coronavirus într-un laborator privat.

„Rezultatele testelor de laborator sunt negative”, a precizat premierul, explicând totodată că a emis un ordin care prevede că toţi membrii Cabinetului de Miniştri trebuie să fie testaţi la virusul Wuhan, notează TV8.

„Noi petreceam anterior şedinţele Centrului Unic de Comandă la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale (IGSU). Joi sau miercuri am fost anunţaţi că medicul de la IGSU a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, dar noi am interacţionat, nu direct, dar prin a doua, a treia persoană”, a menţionat premierul.

Chicu a mai specificat că testele de laborator nu au fost efectuate la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) din motiv că niciunul dintre membrii Cabinetului de Miniştri nu prezenta simptome, iar în acest caz testele se efectuează în laboratoare private.

Numărul oficial al persoanelor infectate cu virusul comunist în Moldova este de 353, dintre care 22 au fost externate, iar altele 4 au decedat. La Maternitatea nr.2 din Chişinău sunt spitalizate în acest moment 6 femei însărcinate, dintre care 3 în stare de sănătate de gravitate medie, iar celelalte 3 în stare de sănătate satisfăcătoare.

Totodată, la Spitalul Clinic Republican unde sunt internate cele mai grave cazuri, se află în acest moment 17 pacienţi, dintre care 12 sunt personal medical. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internate 33 de persoane infectate cu virusul Wuhan, dintre care 22 sunt copii şi 11 adulţi.

În regiunea transnistreană sunt în acest moment internate 23 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care o persoană a decedat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe