Asociaţia ODIP i-a decernat lui Igor Dodon diploma „Unionistul anului”

Pentru că Igor Dodon pe perioada mandatului său a tot vorbit despre Unire, numărul unioniştilor a crescut considerabil, afirmă tinerii unionişti din Moldova.
Unirea-ODIP înmânează cadourile pentru Igor Dodon
Unirea-ODIP înmânează cadourile pentru Igor Dodon (facebook.com/constantin grigoriţă)

Reprezentanţii Asociaţiei Unirea-ODIP „Onoare, Demnitate şi Patrie” au mers vineri la Preşedinţia Republicii Moldova pentru a-i oferi un cadou lui Igor Dodon. Aceştia i-au transmis şefului statului o diplomă cu titlul "Unionistul anului", o medalie pe care a fost scrisă cifra 1 precum şi două garoafe roşii. Diploma i-a fost decernată preşedintelui pentru „promovarea intenţionată sau involuntară a Unirii R. Moldova cu România prin anti-exemplu personal”.

„Vrem să-i oferim diploma drept recunoştinţă pentru meritele sale faţă de unionişti. Pentru că a vorbit despre Unire, pe perioada mandatului său numărul unioniştilor a crescut considerabil. Avem şi o medalie pe care scrie cifra 1, pentru ca el este unic. Nu mai avem astfel de politicieni. Trebuie să-l cunoaştem pe cel care se ridică în picioare în faţa domnului Plahotniuc, dar niciodată în faţa cetăţenilor”, a declarat Vlad Bileţchi în speranţa că darurile vor ajunge la preşedintele Dodon

Totodată, tinerii unionişti i-au adus un cadou şi lui Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al preşedintelui: un deschizător de sticle cu harta României Mari imprimată pe ea. „Atunci când va deschide berea sau vodka, să nu uite că Basarabia e România”, a adăugat un participant la flashmob-ul „Cadou pentru Dodon”.

Consilierul prezidenţial Pavel Voicu a ieşit în faţa protestatarilor, a luat diploma şi medalia improvizată asigurând participanţii la flashmob că acestea vor fi transmise preşedintelui.