Aniversarea Operaţiunii Iaşi-Chişinău: În PMAN din Chişinău se va cânta ”Smuglyanka”

Manifestaţiile organizate de Igor Dodon au o anumită misiune. La indicaţia directă a ambasadei ruse, acesta va fi cât mai prezent şi gălăgios pregătind astfel terenul pentru alegerile parlamentare din 2018, afirmă Octavian Ţîcu.
Igor Dodon la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” din R. Moldova
Igor Dodon la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” din R. Moldova (facebook.com)

Pentru locuitorii Republicii Moldova, ziua de 24 august, când a avut loc Operaţiunea Iaşi-Chişinău, are semnificaţii istorice diferite. Unii, precum Igor Dodon, aniversează ceea ce el numeşte “eliberarea de ocupaţia germano-română”, alţii comemorează, dimpotrivă, începutul ocupaţiei sovietice.

Astfel, Igor Dodon a depus joi flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”, dar şi la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” cu ocazia marcării celei de-a 73-a aniversări a Operaţiunii Iaşi-Chişinău, menţionând că nu-i va uita nicicând pe cei care, cu preţul propriilor vieţi, au eliberat ţara. Seara, cu acelaşi prilej, şeful statului organizează în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău (PMAN) un concert prezentat de Orchestra Prezidenţială, corul Arhieresc de la Mănăstirea Curchi şi artistul emerit al Rusiei Grigori Leps. Cât se va cheltui pentru concertul preşedintelui şi cine va plăti, nu se ştie.

Prezent, miercuri, la un eveniment dedicat Operaţiunii Iaşi-Chişinău, Dodon a declarat că unele instituţii ale R. Moldova trebuie eliberate de trădătorii patriei. ”Dar vă promit niciun pas înapoi din partea mea nu va fi”. În context, acesta a anunţat despre organizarea concertului în PMAN, notând că toată Piaţa va cânta piesa ”Smuglyanka”. ”O să cântăm şi o să se audă peste tot, inclusiv în legislativ şi guvern. Chiar şi cei care nu vor să audă şi să asculte, vor auzi.”

În replică, deputata PLDM Maria Ciobanu scrie, pe contul său de socializare, că ”independenţii statului R. Moldova, haiducul Plahotniuc şi condrumeţii săi Dodon şi Şor, vor cânta ”Smuglyanka”. Pregătiţi palmele!”

Istoricul Octavian Ţîcu, citat de Radio Europa Liberă, consideră că manifestaţiile organizate de Igor Dodon au o anumită misiune, lucrurile fiind insinuate. ”El trebuie să fie cât mai prezent, gălăgios în campania electorală, care este evident în desfăşurare pentru alegerile din 2018. Şi lucrul acesta se face la indicaţia directă a ambasadei ruse şi a oamenilor care stau pe aici sau a oamenilor din Federaţia Rusă care, cu siguranţă, prin această reactualizare, nu doresc altceva decât să transforme Republica Moldova într-un punct nevralgic şi strategic pentru ruşi, într-un spaţiu pe care ruşii deja nu-l mai controlează.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe