Pirkka Tapiola părăseşte Republica Moldova cu regrete

Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău
Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău (facebook.com / Pirkka Tapiola)

În cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliştii, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, a mărturisit că părăseşte Republica Moldova cu regrete, subliniind că unele dintre aşteptările pe care le-ar fi avut la începutul mandatului în Republica Moldova au rămas neîmplinite.

„Este nevoie de proiecte mai bune care să fie administrate şi implementate mai eficient. Desigur, am sperat să fiu martor la un progres mai mare în ceea ce priveşte soluţionarea problemei transnistrene. Mă bucur că a fost găsită o modalitate de facilitare a comerţului, astfel încât să nu existe o frontieră în mijlocul Republicii Moldova, iar regiunea transnistreană să fie şi ea implicată în zona de liber schimb, aprofundat şi cuprinzător”, a declarat Pirkka Tapiola, notează jurnal.md.

Menţionăm că fostul premier al R. Moldova şi actual om de afaceri, Ion Sturza a subliniat anterior că au mai plecat ambasadori din ţară, dar atâtea transmisiuni în direct, aprecieri şi regrete (sincere) pe reţelele de socializare nu au mai fost până în prezent. Mai mult decât atât, recent, Tapiola a mers într-o vizită la liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, chiar la Global Business Center (GBC - sediul administrativ al liderului PD n.r.).

„O vizită de adio rechinului a făcut-o recent şi Pirkka Tapiola, şeful delegaţiei UE la Chişinău. Diplomat experimentat şi abil ştie el ce ştie! Deşi din zona cu pricina de-a lungul timpului au venit cele mai multe şuturi, nu a ratat şansa de a-şi trage un selfie profi cu ayatollahul moldovenilor. Indiferent de cum vor fi puse accentele în istorie, oligarhia moldovenescă va fi un studiu de caz, numai bun de pus într-o carte de memorii „diplomatice”. Rămâne doar să transcrii textul verdictului sub fotografie şi gata! Ai făcut istorie!”, a subliniat Sturza.

Pirkka Tapiola a fost numit în funcţia de şef al Delegaţiei UE la Chişinău în aprilie 2013, după Dirk Schuebel. Potrivit unei hotărâri semnate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, Pirkka Tapiola a fost delegat în Tailanda, iar în locul lui va veni actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe