Iulian Chifu despre moratoriul propus de Dodon: Diavolul doreşte să ne păcălească că nu există

Cu ocazia Zilei Independenţei, Dodon afirma că dezvoltarea ţării ar fi mai efectivă în afara discuţiilor geopolitice. Ar fi cazul ca preşedintele să vorbească mai puţin despre Rusia şi binele pe care-l face Moldovei, crede politologul român.
Igor Dodon în vizită la Moscova
Igor Dodon în vizită la Moscova (facebook.com)

Analistul de politică externă român, fost consilier prezidenţial, Iulian Chifu menţionează că propunerea lui Igor Dodon de a anunţa un moratoriu pentru dezbaterile geopolitice în Republica Moldova ar avea loc deoarece Federaţia Rusă în ultima vreme ar fi jenată de expunerea activităţilor sale, inclusiv la Chişinău.

“Interesantă abordare. O dă cotită cu orientarea sa pro-rusă, doar-doar nu se mai vorbeşte de ingerinţele Rusiei în Republica Moldova. Ce spuneam, inventivitatea şi insidioşenia Diavolului este să ne păcălească că nu există. Dar asta mai înseamnă şi că Rusia e jenată tare în ultima vreme de expunerea activităţilor sale, inclusiv la Chişinău. Admiţând acţiunea unilaterală a lui Igor Dodon, cât îl ţine să evite să vorbească despre Rusia şi binele pe care-l face ea Republicii Moldova? Că la Comrat nu mi s-a părut prea abstinent în materie... în schimb a înjurat copios România...”

Cu ocazia celor 26 de ani de Independenţă a Republicii Moldova, şeful statului a declarat că societatea şi clasa politică ar fi dezbinate de două curente geopolitice antagoniste, iar lumea e tulburată de conflicte şi duşmănie, de aceea ar fi cazul să fie adoptat un moratoriu privind orice dezbateri geopolitice, pentru a linişti societatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe