"Am văzut cum le lucesc ochii oamenilor din PSD! Nu mai e timp!" Stelian Ion explică apelul către Cioloş

PSD apasă pedala de acceleraţie şi nu mai e timp de calcule pe termen lung, explică deputatul USR Stelian Ion de ce el şi colegii săi au lansat ACUM un apel public către Cioloş, cerându-i practic să ia rapid o decizie în ceea ce priveşte o venire în USR.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
23.12.2017

Un grup de parlamentari USR a lansat, vineri, un apel către Dacian Cioloş invitându-l pe acesta să intre în USR „acum, cât nu e prea târziu”. Prin acest apel, apărut pe paginile de Facebook ale unora dintre semnatari, precum şi în presă, 15 parlamentari îi cereau lui Dacian Cioloş să vină în USR cu colegii săi de bună credinţă şi să lucreze împreună, pentru a le da oamenilor speranţă.

Întrebat de Epoch Times de ce au lansat acum acest apel şi de ce au ales să îl facă public, acest demers invitând practic la poziţionări - tăcerea fiind şi ea o poziţionare - deputatul USR Stelian Ion a explicat că apelul său şi al colegilor săi este efectiv un semnal de alarmă, unul tras cu cele mai bune intenţii, căci cei de la PSD apasă pedala de acceleraţie şi nu mai e timp de calcule politice.

"Pentru mine personal acest demers a fost ca un semnal de alarmă, pentru că eu cred într-adevăr că nu mai e timp de calcule pe termen foarte lung, mie un calcul pe 2 ani, de strategie, de înfiinţare a unui nou partid şi apoi de alăturare, de apropiere de USR, de formare a unei opoziţii puternice la PSD, o astfel de strategie mi se pare că ar putea să nu fie eficientă. Şi cred că la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în Parlament, raportat la legile Justiţiei, dar nu numai, ci şi pe partea economică, cred că nu mai e timp, că nu mai e răgaz! Şi dacă există un vehicul politic frecventabil - spun eu, şi credibil, eu aşa spun, USR... lumea trebuie să vadă că e un partid credibil care încearcă din răsputeri să facă faţă cu forţa pe care o are acum - dacă există un astfel de partid, dacă partidul ăsta nu o dată, ci de mai multe ori a încercat să-l apropie pe Dacian Cioloş, cred că ar trebui să ia în calcul foarte serios varianta asta, pentru că cealaltă variantă, de înfiinţare a unui nou partid poate e bună, dar e bună pe termen lung şi nu cred că mai avem timp de aşa ceva.

Eu chiar cred ... i-am privit pe oamenii ăştia din PSD în ochi, am văzut cum le lucesc ochii, cum se apasă pedala de acceleraţie şi de asta cred că nu mai e timp. E un strigăt, e un semnal de alarmă! Poate părea o forţare, să spunem că e o forţare, dar e o forţare cu cele mai bune intenţii. Chiar vrem să se gândească foarte bine, să nu fie prea târziu", a declarat Stelian Ion.

Întrebat de ce scrisoarea este semnată de câţiva parlamentari şi nu asumată de conducerea USR, Stelian Ion a răspuns:

"În niciun caz nu se poate interprta lucrul ăsta în sensul că ceilalţi colegi nu ar vrea. E vorba de strategii diferite, e vorba de faptul că decizia de un asemenea nivel se ia, potrivit statutului, la nivelul Comitetului Politic dar acesta din anumite motive care ţin mai ales de evenimentele din ultimul timp nu a putut fi convocat şi au luat-o evenimentele înaintea planurilor noastre şi atunci... Pentru că aşa individual putem exprima mai uşor nişte opinii decât să aşteptăm o convocare a Comitetului Politic pentru o validare a dorinţelor noastre, am considerat că nu e un lucru rău să facem acest demers,.

Dan Barna reprezintă întreg partidul şi nu poate să vorbească în numele lui câtă vreme întreg Comitetul Politic nu a stabilit o strategie clară. Oricum, demersul nostru este compatibil, se potriveşte cu poziţia USR din ultimul timp şi nu înseamnă că ceilalţi colegi ai noştri din Biroul Naţional nu îşi doresc ce ne dorim şi noi. Eu cred că îşi doresc, numai că într-un altfel de ritm şi cu o altfel de procedură... (...)

Eu cred că nu există o îndoială... membrii USR, în majoritatea lor, din ce am perceput eu, şi-au dorit şi îşi doresc o astfel de apropiere, de partea cealaltă sper că se întâmplă la fel, dar cred că nu mai avem timp, şi ăsta e miezul demersului nostru" , a explicat Stelian Ion.

Redăm apelul adresat de Stelian Ion şi de colegii săi lui Dacian Cioloş:

"Dragă Dacian,

În primul rând îţi mulţumim pentru anul 2016, singurul când România a fost condusă de un Guvern care ne-a reprezentat şi în care am avut încredere. Vrem ca un astfel de Guvern să fie o regulă în România şi nu doar o excepţie.
Am fi vrut să petrecem aceste sărbători în linişte şi bucurie şi să-ţi scriem doar pentru a-ţi ura cele bune. Însă justiţia tocmai ce a fost schilodită de PSD. Aşa că am ales să îţi scriem aceste rânduri şi să spunem lucrurilor pe nume, fără ocolişuri, aşa cum le stă bine oamenilor care au încredere unul în celălalt.
Dacian, vino în USR şi hai să lucrăm împreună! Am înţeles prudenţa de până acum şi ţi-am respectat opţiunea. Dar timpul nu mai are răbdare. România este pusă în genunchi şi nu este acum momentul de calcule şi strategii politice. Acum trebuie să fim uniţi. Să acţionăm împreună şi să dăm oamenilor speranţă.
USR şi Platforma 100 au acelaşi scop şi aceleaşi valori. Ce beneficiu este în a avea două partide mai mici în locul unuia mai mare? Câştigă România ceva din această împărţire artificială? Locul tuturor, şi al tău, şi al colegilor tăi, şi al nostru este sub acelaşi acoperiş. Iar acoperişul care deja există se numeşte USR. Hai să folosim ceea ce avem şi hai să ne ocupăm de ceea ce contează. Cu tine, cu Vlad, cu Dragoş şi cu toţi ceilalţi colegi ai tăi de bună credinţă chiar putem face lucruri mari.
Ştii deja că actuala conducere a partidului a candidat cu mandatul de a te invita în USR. Credem că exact acelaşi mandat îl va da şi Comitetul Politic al USR, dacă va fi nevoie. Toţi vrem de la tine o decizie. Acum. Cât încă nu e prea târziu.
Ştim că vei lua în considerare această scrisoare şi că te vei gândi bine la ce e de făcut.

Cu prietenie,
Cristian Ghica
Cristian Seidler
Lavinia Cosma
Ramona Dinu
Silviu Dehelean
Stelian Ion
George Dirca
Lucian Stanciu-Viziteu
Bogdan Rodeanu
Mihai Gotiu
Dan Lungu
Daniel Popescu
Mihai Botez
Dan Rădulescu
Sergiu Vlad"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor