"Ne daţi sau ne furaţi, ne daţi, furaţi?" - Cetăţenii ies din nou în stradă, în prag de sărbători

Masacrarea Justiţiei este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie, este un asalt chiar la adresa democraţiei din România, transmit protestatarii, lansând un nou apel la mobilizare.
Loredana Diacu
23.12.2017

alte articole

Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
23.12.2017
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Protestatarii, al căror număr trece de 500 au ajuns, în jurul orei 20.10 la Parlament. "Hoţii, hoţii!", "Nu scăpaţi!", "PSD, ciuma roşie!", se scandează.

Şi în Iaşi oamenii au ieşit în stradă. În jur de 2.000 de persoane au protestat faţă de modificările legilor Justiţiei şi Codurilor Penale, relatează HotNews.

* * *

UPDATE: Cele în jur de 300 de persoane venite în Piaţa Victoriei au pornit în marş spre Parlament.

"De Crăciun, am venit să-mi iau raţia de libertate. Este sloganul celor din 89 care au murit, care s-au luptat, care s-au bătut cu teroriştii fabricaţi şi am dorit să particip din nou la acest protest pentru a simţi că mi-am luat raţia de libertate, probabil ultima pe acest an la un protest.

Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Din ianuarie continuăm lupta, continuăm protestele şi motivul, pe lângă raţia de libertate, este de a ne exprima susţinerea pentru o justiţie independentă, nepolitizată, o justiţie dreaptă, corectă şi pentru a transmite pseudoreprezentaţilor noştri din Parlament, în speţă PSD-ALDE, că ei nu reprezintă voinţa poporului, ei sunt nişte hoţi, nişte infractori, nişte urmăriţi penal, nişte neaveniţi, incompetenţi, care s-au propăşit în acea Casă a Poporului să-şi facă legi cu dedicaţie, legi care sunt extrem de strâmbe", declară o protestatară.

* * *

UPDATE: În jur de 200 de persoane se strânseseră lângă Guvern în jurul orei 17.50, indignaţi că PSD/ALDE ignoră complet vocea societăţii civile, a miilor de magistraţi, a ţărilor UE, Consiliului Europei etc. şi continuă asaltul la adresa Justiţiei.

Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

"Am încredere că românii se vor trezi în cel de-al doisprezecelea ceas şi că vor realiza că, dacă te nemulţumeşte ceva, e necesar să îţi exprimi punctul de vedere în stradă, în mod paşnic, asumat, ca un adult. Desigur, e necesar să ne organizăm (cel puţin pentru marşuri), dar să nu cădem în capcana de a aştepta să ne spună alţii când şi unde să ne revoltăm... E important ca în această perioadă, în care toată lumea e în concediu, să ne exersăm civismul şi să ieşim la proteste, împreună cu românii veniţi din străinătate pentru sărbători. Chiar dacă Parlamentul şi Guvernul sunt în vacanţă, ar trebui să le dăm un semnal, să le arătăm că suntem mulţi şi hotărâţi să nu acceptăm odioasele planuri pe care le au cu această ţară. Haideţi să fim măcar acum proactivi, să nu mai aşteptăm "bomba" să reacţionăm...", declară o protestatară.
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

În mulţime pot fi văzute multe persoane tinere, familişti, unii veniţi cu copiii la protest.

"Ne daţi sau ne furaţi, ne daţi, furaţi?", recompune un colind un o mama venită în Victoriei cu fetiţa.

* * *

În Capitală se anunţă un nou protest lângă Guvern, urmat de un marş spre Parlament, sâmbătă, 23 decembrie. Cetăţenii urmează să se strângă lângă Guvern, începând cu ora 16 pentru ca în jurul orei 18 să plece în marş spre sediul legislativului unde în ultima perioadă s-a lucrat intens la "masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE". Protestul vizează modificările legilor Jutiţiei precum şi anunţatele - şi mult blamatele - modificări ale codurilor penale.

"Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie.

Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România. Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească, reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie. La care se adaugă şi modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii (sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)

De aceea, vă chemăm în Piaţa Victoriei, la ora 16, de oriunde aţi fi, să arătăm PSD şi ALDE că nu vom accepta să îşi bată joc de toată lupta acestei ţări pentru a funcţiona ca o ţară demnă, liberă şi funcţională ca stat de drept", transmit mai multe grupuri civice pe pagina de Facebook a evenimentului.

Traseul marşului este: Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Naţiunile Unite, Parlament, se mai anunţă pe facebook.

Participanţii sunt rugaţi ca pe toată durata marşului să aprindă Led-ul telefonului şi să aibă la ei lanterne precum şi steaguri ale României, UE, SUA, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor