Apel către Cioloş: „Dacian, vino în USR. Timpul nu mai are răbdare. România este pusă în genunchi!”

Justiţia tocmai a fost schilodită de PSD, România este pusă în genunchi şi nu este momentul de calcule şi strategii politice, transmite un grup de Parlamentari USR lui Cioloş, reamintindu-i că România 100 şi USR au aceleaşi valori şi scop.
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)
Ana Ion
23.12.2017

Mai mulţi parlamentari USR au lansat un apel către fostul premier Dacian Cioloş invitându-l pe acesta să intre în USR „acum, cât nu e prea târziu”. „România este pusă în genunchi şi nu este acum momentul de calcule şi strategii politice”, transmit USR-iştii, în scrisoare.

„Dragă Dacian, În primul rând îţi mulţumim pentru anul 2016, singurul când România a fost condusă de un Guvern care ne-a reprezentat şi în care am avut încredere. Vrem ca un astfel de Guvern să fie o regulă în România şi nu doar o excepţie.
Am fi vrut să petrecem aceste sărbători în linişte şi bucurie şi să-ţi scriem doar pentru a-ţi ura cele bune. Însă justiţia tocmai ce a fost schilodită de PSD. Aşa că am ales să îţi scriem aceste rânduri şi să spunem lucrurilor pe nume, fără ocolişuri, aşa cum le stă bine oamenilor care au încredere unul în celălalt.
Dacian, vino în USR şi hai să lucrăm împreună! Am înţeles prudenţa de până acum şi ţi-am respectat opţiunea. Dar timpul nu mai are răbdare. România este pusă în genunchi şi nu este acum momentul de calcule şi strategii politice. Acum trebuie să fim uniţi. Să acţionăm împreună şi să dăm oamenilor speranţă.”, se arată în textul scrisorii, publicat pe pagina de Facebook a deputatului Stelian Ion.

Semnatarii apelului reamintesc că USR şi Platforma 100 au acelaşi scop şi aceleaşi valori şi îi atrag atenţia lui Dacian că România nu câştigă nimic din această împărţire artificială în două partide.

„Ce beneficiu este în a avea două partide mai mici în locul unuia mai mare? Câştigă România ceva din această împărţire artificială? Locul tuturor, şi al tău, şi al colegilor tăi, şi al nostru este sub aceeaşi acoperiş. Iar acoperişul care deja există se numeşte USR. Hai să folosim ceea ce avem şi hai să ne ocupăm de ceea ce contează. Cu tine, cu Vlad, cu Dragoş şi cu toţi ceilalţi colegi ai tăi de bună credinţă chiar putem face lucruri mari. Ştii deja că actuala conducere a partidului a candidat cu mandatul de a te invita în USR. Credem că exact acelaşi mandat îl va da şi Comitetul Politic al USR, dacă va fi nevoie. Toţi vrem de la tine o decizie. Acum. Cât încă nu e prea târziu”, se mai arată în scrisoare.

Apelul către Cioloş este semnat de parlamentarii Cristian Ghica, Cristian Seidler, Lavinia Cosma, Ramona Dinu, Silviu Dehelean, Stelian Ion, George Dircă, Lucian Stanciu-Viziteu, Bogdan Rodeanu, Mihai Goţiu, Dan Lungu, Daniel Popescu, Mihai Botez, Dan Rădulescu şi Sergiu Vlad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor