Cioloş: Mă doare că nimeni nu mai are încredere în nimeni. Toţi pornesc de la prezumţia de minciună

Pe Dacian Cioloş îl "doare" faptul că, în ţara noastră, nimeni nu mai are încredere în nimeni şi toată lumea porneşte de la prezumţia de minciună.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Ar trebui să aibă loc o schimbare de mentalitate în ţara asta. După un lung şir de dezamăgiri, toată lumea porneşte de la prezumţia de minciună şi se pierde foarte multă energie "cu tot felul de dispute, de îndoieli", în loc ca această energie să fie folosită într-un mod constructiv, atrage atenţia premierul Dacian Cioloş.

"După patru ani şi jumătate la Bruxelles, chiar dacă n-am fost deconectat de ce se întâmplă în ţară, dar întors acasă şi mai ales asumându-mi responsabilitatea asta, e lucrul care mă doare cel mai mult probabil şi pe care l-am resimţit cel mai mult — lipsa de încredere.

Nimeni nu mai are încredere în nimeni, pentru că de prea multe ori li s-a spus un lucru, s-au răzgândit cei care le-au spus anumite lucruri sau chiar nici n-au avut intenţia de la început să facă treaba asta. Şi atunci toată lumea porneşte de la prezumţia de minciună. Cel care îmi spune un lucru mă minte, nu-mi spune adevărul, deci trebuie să interpretez altfel ceea ce se spune", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul atrage atenţia la faptul că se pierde foarte multă energie cu tot felul de dispute şi de îndoieli, energie care ar fi putut fi canalizată altfel.

"Pot să spun de câteva luni de zile acelaşi lucru, n-o să spun care acum, că sunt mai multe cazuri, şi sistematic sunt întrebat acelaşi lucru, pentru că nimeni nu crede că ceea ce spun chiar e adevărat. Deci din punctul ăsta de vedere cred că trebuie să ne regăsim, pentru că pierdem foarte multă energie, care poate să fie canalizată altfel, pierdem foarte multă energie cu tot felul de dispute între noi, de îndoieli pe care le avem faţă de noi înşine sau în relaţie cu ceilalţi şi asta face că ne învârtim în cerc de multe ori, pe multe domenii, în care am putea progresa", a subliniat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne