Adriana Săftoiu: Trebuie să ştim dacă Cioloş e dispus să-şi continue proiectele chiar cu orice partid

O întrebare fără răspuns deocamdată pentru liberali este dacă premierul Dacian Cioloş şi-ar continua proiectele alături de orice alt partid sau majoritate.
Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu (ampress.ro)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, vrea să ştie clar dacă premierul Dacian Cioloş este dispus sau nu să îşi ducă mai departe proiectele în calitate de prim-ministru alături de orice partid sau majoritate.

"Dintre toate partidele parlamentare şi cele care se înscriu în cursă, PNL şi-a arătat disponibilitatea de a colabora pe mai departe cu premierul Cioloş în calitate de prim-ministru. Deci noi am susţinut permanent această colaborare, dar vedeţi dumneavoastră, discuţia e puţin redundantă, noi repetăm lucrul acesta, domnul Cioloş repetă că nu doreşte să se înscrie în nici un partid. Drept urmare, acum vom vedea ce se întâmplă după ce se vor încheia alegerile, pentru că totuşi sunt alegeri politice, se aleg partide politice.

Este evident că domnul Cioloş la un moment dat va trebui totuşi să opteze pentru un partid, pentru că e foarte important şi acest lucru, cine te susţine, pentru că o întrebare la care încă nu primim răspuns sau nu avem un răspuns e dacă premierul Cioloş şi-ar continua proiectele în calitate de prim-ministru alături de orice partid. Cred că e important lucrul acesta, trebuie să ştim dacă un premier e dispus să-şi continue proiectele chiar cu orice partid sau cu orice majoritate", a declarat Adriana Săftoiu, într-un interviu acordat RFI

În urmă cu câteva zile, premierul Dacian Cioloş a reiterat faptul că, atunci când şi-a preluat mandatul, pentru a asigura stabilitatea ţării, a decis ca nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, nu va intra într-un partid politic şi nici nu îşi va face un partid politic.

"Sigur, asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare. Sper să existe şi sper să existe o viaţă activă", a adăugat Dacian Cioloş".