Alaiba despre plimbările lui Dodon în şcoli: Lăsaţi-ne copiii în pace. Nu pentru asta îi îmbrăcăm şi trimitem la şcoală

Igor Dodon în vizită la nordul Moldovei
Igor Dodon în vizită la nordul Moldovei (Captură Foto)

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a documentat la începutul lunii iunie, 58 de cazuri în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a încălcat regimul epidemiologic în cadrul întrevederilor cu cetăţeni din diferite raioane ale ţării, apărând în mulţimi de oameni, grupuri de copii, veterani, fără mască, mănuşi şi fără păstrarea distanţării sociale, moment la care Dodon trebuia amendat cu un milion jumate lei.

„Poliţia Republicii Moldova a refuzat să acţioneze, spunând că… imunitate. Refuzul de a acţiona în cazul lui Dodon este un abuz care nu va fi uitat. De atunci Dodon a continuat să comită încălcări după încălcări. Pentru că lui i se poate. Pentru că el e mai presus ca restul. Iar după ce l-am văzut plimbându-se prin şcoli ţanţoş bâjbâind copii străini, am rămas ca mulţi alţii stupefiat”, se arată într-un mesaj al parlamentarului de la Chişinău pe pagina sa de socializare.

În acest sens, Alaiba a punctat că a adresat o solicitare repetată către Ministerul Afacerilor Interne în care explică de ce imunitatea nu se aplică în acest caz, solicitând „insistent să îl disciplineze pe Dodon”.

„Vreau să-i amintesc domnului Ministru de Interne Voicu despre faptul că nu Dodon îi plăteşte salariul şi cheltuielile, ci oamenii. Şi el e în serviciul oamenilor, nu în serviciul lui Dodon. Poliţia există să menţină ordinea publică, nu să-i ţină pantalonii lui Dodon. Amendaţi-l aşa cum amendaţi pensionarii şi antreprenorii, pentru că legea e aceeaşi”, a adăugat Alaiba.

Totodată, acesta s-a adresat politicienilor şi în nume personal a spus: „lăsaţi-ne copiii în pace. Nu pentru asta îi îmbrăcăm şi trimitem la şcoală. Curând o să am copii care vor merge la şcoală. NIMENI nu va avea dreptul să pună mâna pe ei în aşa hal cum a făcut-o Dodon. Nimeni. Mai ales dacă foloseşte aceeaşi mână pentru a fura de la oamenii din cea mai săracă ţară din Europa”.

În acest context, Alaiba a punctat că ar fi o problemă de bun simţ ca toţi politicienii din Moldova să se înţeleagă şi să înceteze să se mai bage prin şcoli şi grădiniţe înconjuraţi de echipele de PR, asistenţi, consilieri, pază, lucru care nu este decât dezgustător. „Pur şi simplu grotesc”.

„La şcoală sau grădiniţă poţi să mergi să-ţi vizitezi profesorii, să vezi ce-ţi fac copiii, şi la diferite serbări în calitate de părinte. În niciuna din situaţii nu tu eşti centrul atenţiei. Fii tu politician, sau medic, sau frizer, sau antreprenor”, a conchis deputatul PAS.

Amintim că pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul unor „vizite de lucru” în raioanele Sângerei şi Drochia din nordul Moldovei, preşedintele Dodon a avut mai multe întâlniri cu preoţi, o familie care creşte şi educă 14 copii, veterani de război, lucrători medicali, dar şi elevi din gimnazii fără a purta de fiecare dată mască şi a respecta distanţarea socială.