Dumitru Alaiba: Dodon a mai preluat o schemă de-a lui Plahotniuc - artiştii

Dragostea de ţară pentru Dodon este doar un slogan, iar unii artişti au ales să se asocieze cu un personaj rău pentru Republica Moldova, un personaj sinonim cu minciuna, hoţia, incompetenţa, populismul, trădarea. Acest lucru este cel mai trist, a punctat Alaiba.
Câţiva artişti moldoveni la întâlnirea cu Dodon, pe timp de pandemie
Câţiva artişti moldoveni la întâlnirea cu Dodon, pe timp de pandemie (facebook.com / Igor Dodon)

„Eu sunt ok, artiştii să se implice în politică. E dreptul lor. Eu NU sunt ok ca politicienii să se bage în artă, cu labele lor murdare, cu zâmbetele lor neobrăzate, cu mutrele lor rotunjoare şi rumeoare, cu buzunarele lor pline de bani furaţi de la cel mai sărac popor din Europa”, a scris pe blogul personal deputatul PAS Dumitru Alaiba, în contextul în care Dodon s-a întâlnit luni cu mai mulți interpreţi din R.Moldova la o pensiune turistică.

În opinia parlamentarului, nu poţi să iubeşti şi să furi ţara în acelaşi timp, iar ceea ce a făcut Dodon, luni, nu este nimic special. Pur şi simplu a mai preluat o schemă de-a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc - artiştii.

„Să iubeşti Moldova înseamnă să nu o furi. Să furi de la oamenii din cea mai săracă ţară din Europa înseamnă să-i urăşti sincer şi din tot sufletul. Să le vrei răul. Nu furi de la bogaţi, furi de la săraci. Şi ştii asta. El nu iubeşte, el urăşte această ţară. Acţiunile, nu cuvintele, vorbesc. Dragostea de ţară pentru Dodon este doar un slogan.

Oamenii din cea mai săracă ţară din Europa pun lunar mână de la mână, plătesc taxe şi impozite, leu cu leu, ca tu să duci o viaţă excelentă, pe spatele lor. Dragostea de ţară nu e pentru hoţi, e pentru oameni decenţi, cinstiţi, muncitori”, se arată în postarea lui Alaiba.

Cât despre artiştii care au mers la întâlnirea cu Dodon, pe timp de pandemie, deputatul PAS a menţionat că nu se supără pe ei şi nici nu îi condamnă, însă nu a putut trece cu vederea momentele în care „artişti emeriţi mai nu se închină în faţa unui hoţ ordinar, un mincinos şi un trădător. Îi zâmbesc binevoitor şi politicos. Unii din ei au fost, la un anumit moment din viaţă, un motiv de mândrie pentru ţara mea”.

Totuşi, a punctat politicianul, poate ar fi cazul să nu mai fie judecaţi atât de dur artiştii moldoveni, mai ales că atunci când un jurnalist se vinde – trece aproape neobservat, când un deputat se vinde – nici nu e de mirare, cu aceasta se ocupă ei, când un primar se vinde, nici nu-i pasă nimănui. „De ce ne indignăm când vedem artişti făcând acelaşi lucru?”, se întreabă Alaiba, adăugând că şi pentru ei există carieră, oportunităţi, perspective.

„Sper din suflet, cel puţin cineva la acea masă mare să-şi fi pus întrebarea cine plăteşte pentru ospăţ. Şi din ce bani. Măcar în gând. Nu cred că a întrebat cineva cu glas tare. Pentru că mai toţi ştiu răspunsul. Şi nu vor să-l audă. Răspunsul este în kuliok. Şi prin prezenţa lor au spus de fapt că sunt ok cu aşa înţelegere. Aici e buba. Ei ştiu bine – să accepţi bani furaţi este complicitate. Şi au acceptat acest târg.

Dar dacă cineva este ok să mănânce din furat, cine sunt eu să-i judec? Eu doar învăţ o lecţie pentru mine şi pentru copilul meu, să nu repetăm greşelile altora. Oamenii au ales să se asocieze cu un personaj rău pentru această ţară, responsabil de un dezastru epidemiologic, economic. Un personaj sinonim cu minciuna, hoţia, incompetenţa, populismul, trădarea. Asta este cel mai trist”, se mai arată în postarea deputatului PAS.

Însă, a concluzionat acesta, mai este şi partea frumoasă a istoriei, întrucât există oameni cu adevărat talentaţi care nu au acceptat flirtul cu Dodon, artişti care niciodată, pentru nimic în lume, nu se vor vinde hoţilor, lucru care bucură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe