40 de idei de afaceri iniţiate de tineri, finanţate cu bani europeni

(photos.com)

40 de idei de afaceri iniţiate de tineri pot beneficia de finanţări de câte 25.000 de euro, până la sfârşitul anului 2015, în cadrul proiectului "Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri", derulat de Consiliul Judeţean Ilfov, în parteneriat cu asociaţiile Travel Focus şi Excelsior, informează Hotnews.

Proiectul oferă educaţie antreprenorială pentru 400 de tineri iar 40 de idei de afaceri vor fi selecţionate pentru a primi finanţarea de câte 25.000 de euro, din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, proiectul este finanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, urmează să aibă 2 etape principale:

Într-o primă etapă vor fi selectaţi 400 de tineri care îşi doresc să fie antreprenori, acestora urmând să li se ofere 40 de ore de cursuri pe parcursul a două săptămâni, pe durata cărora vor învăţa inclusiv cum să scrie un plan de afaceri bun. Ulterior, vor fi selectate cele mai reuşite 40 de planuri de afaceri realizate de tineri în prima etapă, pentru a primi finanţare de până la 25.000 euro.

Proiectul se va desfăşura în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), iar noile firme vor fi înfiinţate în aceste judeţe. Concursul de planuri de afaceri şi înscrierea la cursul de antreprenoriat sunt deschise însă oricărei persoane, din orice regiune a ţării.

Sunt ţintiţi în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenţii sau femeile cu spirit antreprenorial, mai arată sursa citată.

Pentru a beneficia de finanţare, tinerii ale căror proiecte vor fi printre cele 40 câştigătoarea vor trebui să îşi deschidă o firmă şi se vor ocupa cel puţin 3 ani în afacere. Pe parcurs, ei vor trebui să vină cu finanţare proprie de câte 110.000 de lei (25.000 de euro) în activitatea şi dezvoltarea afacerii. De asemenea, tinerii oameni de afaceri vor trebui să angajeze minimum două persoane, locuri de muncă pe care vor fi obligaţi să le păstreze cel puţin 6 luni după încheierea proiectului.

Prioritate la finanţare vor avea start up-urile din următoarele domenii: IT & C, turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor şi băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, agricultură, silvicultură, acvacultură precum şi biofarmaceutică şi biotehnologii.

Pentru a-şi exprima interesul de a participa la acest proiect, doritorii pot trimite un email la adresa25000europentrutineri@travelfocusromania.org , cu numele complet şi datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alături de această fişă de adeziune alăturată completată. Fisa de adeziune poate fi descărcată şi de pe site-ul Asociaţiei Travel Focus.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne