Ziua licitaţiei pentru privatizarea Oltchim. Urmează analizarea ofertelor

Ofertele depuse de firmele PCC, Chimcomplex, AISA Invest şi de preşedintele PP-DD Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim vor fi analizate azi, de la ora 12.
Combinat industrial (MARIO LAPORTA / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
21.09.2012

Ofertele depuse de firmele PCC, Chimcomplex, AISA Invest şi de preşedintele PP-DD Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim vor fi analizate azi, de la ora 12.

Licitaţia a fost organizată de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie,iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost 20 septembrie, ora 12. Cele trei firme au depus actele şi s-au încadrat în acest termen, iar Dan Diaconescu şi-a înregistrat oferta la câteva minute după 12, dar cu toate acestea a fost acceptat să participe. El i-a acuzat pe cei de la Ministerul Economiei, unde s-au depus ofertele, că l-au ţinut de vorbă şi i-au dat cafele pentru a-l împiedica să respecte termenul-limită. Problemele s-au rezolvat, după ce organizatorii licitaţiei l-au anunţat că nu sunt probleme şi oferta lui a fost acceptată. Diaconescu a anunţat că a depus o ofertă de două ori mai generoasă decât prima şi că aceasta reprezintă un cadou pentru premierul Ponta. În plus, Diaconescu a precizat că va aduce un mare investitor la Oltchim.

Vineri, după licitaţia cu oferta în plic, va urma, dacă va fi cazul, licitaţie cu strigare după regula licitaţiei competitive, pentru vânzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Acţiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti joi, la ora 12.00, ultimul preţ de tranzacţionare a titlurilor combinatului fiind 0,6715 lei/acţiune, în scădere cu peste 8%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor