Ziua 272. "Români, hai să mergem peste penali! Nu îi putem lăsa să ne gonească pe toţi din ţară"

Suntem în ultimul ceas în care se mai poate face ceva, dacă nu vrem să ajungem din nou în bezna absolută a unei dictaturi în care am trăit până acum 28 de ani, au tras un semnal de alarmă 'rezistenţii' din Piaţa Victoriei, care îi cheamă pe români în stradă alături de ei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Românii trebuie să se trezească până nu e prea târziu şi să iasă masiv în stradă pentru a opri coaliţia PSD-ALDE să distrugă viitorul ţării, a fost mesajul transmis din Piaţa Victoriei de protestatarii #rezist, reveniţi pentru o nouă seară de protest în faţa Guvernului.

"Zilele acestea se împlinesc exact nouă luni de la începutul protestelor, dar precum se observă, societatea civilă a intrat într-o amorţire totală. Am mai rămas doar o mână de oameni cu conştiinţă civică, toţi ceilalţi cu care ne strigam în iarnă dezaprobarea faţă de măsurile şi ordonanţele Guvernului de atunci, parcă au fost anihilaţi total.

Ştiţi că vineri seară a fost marşul comemorativ la doi ani de la tragedia din Colectiv. Aşa am realizat toţi că, într-adevăr, corupţia ucide. Dar de atunci, nu numai că nu s-a făcut absolut nimic, situaţia s-a degradat într-un ritm alert pe toate palierele, în toate domeniile, pe toate planurile.

Să nu uităm că imediat după această tragedie, societatea civilă prin protestele de stradă a reuşit să răstoarne un Guvern. A urmat un an în care pur şi simplu am simţit că trăiesc într-o ţară normală, sau o ţară care face paşi rapizi spre normalitate. A fost un an în care Guvernul Cioloş a încercat să îndrepte tot răul făcut de guvernele anterioare în 27 de ani", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Manifestanta a atras atenţia că, acum, ne-am procopsit cu "aceşti neisprăviţi" - coaliţia PSD-ALDE - care au reuşit "să distrugă absolut tot" în mai puţin de un an de la învestire, asta este într-adevăr "o performanţă".

"Ştim că este greu să construieşti şi uşor să distrugi, dar o asemenea capacitate distructivă nu am crezut să existe. Iniţial am gândit că Guvernul PSD-ALDE face tot ceea ce face din pură prostie şi incompetenţă, dar acum am convingerea că o face intenţionat şi cu rea- voinţă. Altfel nu îmi explic asaltul furibund asupra justiţiei, economiei, corporaţiilor, asupra sistemul de sănătate, a celui de învăţământ sau asupra mediului de afaceri.

Ce să mai spunem de asaltul asupra democraţiei şi asupra libertăţilor şi drepturilor fundamentale, prin abuzurile din ultima perioadă a jandarmeriei la adresa protestatarilor? Acum cred că suntem în ultimul ceas în care se mai poate face ceva, dacă nu vrem să ajungem din nou în bezna absolută a unei dictaturi, cum am mai trăit până acum 28 de ani. Societatea civilă este singura care cred că mai are capacitatea de a face ceva, acum, până nu va fi prea târziu. De aceea nu pot să zic decât România, trezeşte-te! Te implor!", a precizat protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un tânăr a remarcat indignat că am ajuns practic să "cotizăm cu toţii la propria moarte".

"Cotizăm la sănătate ca să murim cu zile în spitale din cauza condiţiilor inumane şi lipsei medicamentelor. Cotizăm la infrastructură ca să murim în accidente pe drumurile care sunt neadaptate la volumul de trafic. Cotizăm la învăţământ ca să ne moară copiii prin şcoli dărăpănate, să fie striviţi de tavane reparate doar pe hârtie. Cotizăm şi murim. Plătim din propriul buzunar moartea noastră sau a altcuiva.

Ce facem, români, noi? De ce permitem asta? De ce lăsăm penalii să îşi facă mendrele cu vieţile noastre şi a semenilor noştri? Hai să mergem peste ei! Nu îi putem lăsa să ne ia vieţile rând pe rând, nu îi putem lăsa să ne gonească pe toţi din ţară pentru că ei fură. Nu putem să permitem ca un Guvern să ne batjocorească aşa, pe banii noştri, pe munca noastră, pe viaţa noastră", a afirmat protestatarul.