Zelenski: În Ucraina, "HIMARS" a devenit aproape sinonim cu cuvântul "justiţie"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski (Ukrainian Presidency / Anadolu Agency / Getty Images)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat recent că numele sistemelor "HIMARS" primite de la Statele Unite ale Americii a devenit aproape sinonim cu cuvântul "justiţie".

"Cuvântul "HIMARS" a devenit aproape sinonim cu cuvântul "justiţie" în ţara noastră, iar apărătorii Ucrainei vor face totul pentru a-i face pe ocupanţi să sufere pierderi tot mai dureroase în fiecare săptămână datorită acestor sisteme extrem de eficiente", a declarat Zelenski citat de Latvia Posts.

Totodată, liderul ucrainean a ţinut să îi mulţumească omologului său american, Joe Biden, pentru noul pachet de ajutor pentru apărare pe care SUA l-a trimis Ucrainei.

"Bineînţeles, ocupanţii primesc un răspuns de principiu la toate crimele lor şi pe câmpul de luptă. În acest context, vreau să îi mulţumesc astăzi preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, şi întregului popor american pentru noul pachet de ajutor pentru apărare acordat Ucrainei", a declarat Zelenski.

Context

SUA au livrat deja 12 sisteme HIMARS Ucrainei, iar săptămâna trecută şi-au anunţat intenţia de a transfera încă patru sisteme. Anterior s-a raportat că Statele Unite şi aliaţii intenţionează să furnizeze Ucrainei peste 20 de astfel de sisteme.

Armata ucraineană nu a pierdut până în prezent niciunul dintre sistemele HIMARS pe care le-a primit.