Zeci de furnizori de energie, amendaţi pentru emiterea de facturi ilegale. Li s-a cerut să le recalculeze

(europaliberă.org)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, vineri, într-un comunicat, faptul că a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei unui număr de 27 de companii furnizoare de energie electrică şi de gaze naturale, relatează Agerpres. ANPC a mai anunţat că a dispus furnizorilor la care s-au constatat abateri să recalculeze toate facturile care nu respectă prevederile legii şi a emis patru propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii.

Amenzile au fost date în urma controalelor derulate de Comandamentul pentru Energie al ANPC în perioada 6-13 ianuarie şi care au vizate 72 de puncte de lucru ale operatorilor economici furnizori de energie din întreaga ţară.

În ceea ce priveşte abaterile constatate de către ANPC, cele mai importante sunt următoarele:

- neaplicarea plafonării şi compensării preţurilor conform OUG 118/2021 începând cu 01.11.2021;

- tabelul privind consumul de energie electrică de pe site-ul companiei nu cuprinde consumul zilnic de referinţă, inclusiv marja de 10%;

- informările privind compensarea facturilor de energie electrică şi gaze naturale transmise clienţilor nu conţin elementele din care este compus preţul la care se aplică compensarea;

- nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor;

- nerespectarea termenului de răspuns la solicitările petenţilor de încheiere a contractelor de furnizare pentru energie electrică şi gaze naturale, punând consumatorii în situaţia de a nu cunoaşte statusul contractului o perioadă de până la 60 de zile.

- contractele emise nu conţin preţul serviciilor din preţul gazului, doar preţul total, astfel încât consumatorul nu poate verifica modalitatea de calcul al compensării acordate;

- diferenţe de preţ între 2 notificări privind preţul emis de operatorul economic unui consumator;

- împiedicarea sub orice formă a comisarilor ANPC de a exercita atribuţiile de serviciu: nerespectarea termenului de răspuns;

- procedură nesigură: operatorul economic nu s-a asigurat că notificările privind majorările de preţ au fost primite de consumatori;

- practică comercială incorectă: majorările succesive ale tarifelor nu au fost determinate de modificări legislative.

Potrivit sursei citate, ANPC a verificat în această perioadă punctele de lucru ale următoarelor companii furnizoare de energie: CEZ Vânzare SA, Distrigaz Sud Reţele, Engie România, RCS & RDS SA, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare SA, Digi Energy, Pado Group Infrastructures SRL, E.ON Energie România SA, Euro Seven Industry SRL, Restart Energy One SRL, Gaz Vest, Megaconstruct SA, Gazmir Iaşi SRL, Grenerg SRL, Res Energy Solutions SA, Distrigaz Vest SA, CPL Concordia România SRL, CIS Gaz SA, Speakover Românce SRL, Premier Energy SRL, Gaz Nord Est Hârlău, Prisma Serv Company SRL, Gaz Est SA, Prisma Gaz SRL, MVM Trade Energy Plus SRL, Nova Power, Electric & Gaz Power Trade SRL, SST Group Transilvania SRL, Nord Gaz SRL.

De asemenea, Comandamentul pentru Energie din ANPC a mai anunţat că va continua verificările până pe data de 31 martie 2022.

Reamintim că Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că are în vedere un proiect legislativ prin intermediul căruia furnizorii să fie sancţionaţi mai aspru pentru emiterea de facturi eronate care nu respectă prevederilor legale vizând plafonări.

Potrivit lui Popescu, marile companii care furnizează energie şi facturi greşite, mai scumpe, ar putea fi sancţionate cu un anumit procent din cifra de afaceri. Cel mai probabil, în jur de 5%, relatează B1 Tv.

Popescu a mai explicat ca şi în noiembrie, şi în decembrie au fost emise facturi “umflate” artificial şi a susţinut că există deja legislaţie pentru amendarea companiilor frauduloase. Mai mult, acestora li se poate chiar retrage licenţa de funcţionare.