Zeci de elevi şi profesori ai unui colegiu din Timişoara au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. Nu se cunosc cauzele

Spital (spitalulhorezu.ro)
Andrei Popescu
03.04.2024

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara cu simptome de intoxicaţie, fără a se cunoaşte cauzele. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

În prezent, sunt 86 de copii cu simptome şi 21 de profesori, iar 15 copii încă sunt internaţi în spital, relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare.

“Lucrul interesant este că nu toţi cei care au băut apă de la purificator au dezvoltat simptome şi nu toţi cei care au dezvoltat simptome au băut apă de la purificator”, a declarat directoarea Colegiului Naţional “C.D. Loga” din Timişoara, Violeta Bontilă, adăugând că nu a putut fi identificată, deocamdată, cauza îmbolnăvirii elevilor şi profesorilor, fiind prelevate probe de la purificatoarele de apă şi de pe suprafeţe.

De asemenea, în cursul acestei dimineţi a avut loc o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, la Prefectura Timiş, după situaţia de la colegiul Timişoara.

La rândul său, subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu, a anunţat că, “în acest moment copiii au rămas acasă” iar mai multe echipe ale ISU Banat au fost azi noapte pentru a preleva probe chimice.

“Echipe ale DSP se află şi în acest moment în şcoală pentru a preleva probe din apă, probe de toxicologie şi probe din alimente. Analizăm toate variantele. La ora 9 avem o şedinţă în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Lucrurile sunt în dinamică şi le monitorizăm cu mare atenţie”, a continuat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor