Yahoo Inc. îşi va închide operaţiunea în China

Sediul central al Yahoo în Sunnyvale, California.
Sediul central al Yahoo în Sunnyvale, California. (Jan Jekielek / The Epoch Times)
Andrei Popescu
20.03.2015

Gigantul în tehnologie Yahoo Inc. îşi închide operaţiunea rămasă în China şi va concedia între 200 şi 300 de persoane angajate pentru centrul de cercetare şi dezvoltare din Beijing, conform International Business Times.

Într-o declaraţie citată de ziarul South Morning China Post, compania a afirmat: “Facem mereu schimbări pentru a centraliza resursele şi pentru a dezvolta colaborarea şi inovaţia în afacerea noastră. Astăzi [miercuri] ne-am informat angajaţii din Beijing că vom închide biroul de acolo”.

Investitorii au pus presiune pe directorul executiv al Yahoo, Marissa Meyer, pentru a reduce costurile. În afară de închiderea centrului din Beijing, operaţiunile companiei din India, Canada şi chiar la sediul său din Sunnyvale au înregistrat concedieri în lunile recente, a raportat Wall Street Journal.

Închiderea centrului din China, practic, pune punct operaţiunilor sale ocazional controversate în această ţară. Compania a atras un val puternic de critici după ce a oferit guvernului chinez informaţii despre contul de email al jurnalistului Shi Tao. În baza acelor informaţii, guvernul chinez l-a acuzat pe jurnalist de “dezvăluire ilegală de secrete de stat unor entităţi străine” şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare, adaugă International Business Times.

Informaţiile “secrete” pe care le-ar fi dezvăluit Shi Tao au fost de fapt nişte detalii despre un memoriu al regimului comunist chinez legat de aplicarea de restricţii asupra raportării şi publicării ştirilor. Jurnalistul a trimis aceste informaţii unui forum pentru drepturile omului din Statele Unite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor