X restabileşte contul Iuliei Navalnaia / Putin deschide un nou dosar împotriva fratelui fostului lider al opoziţiei

Platforma X a lui Elon Musk a restabilit contul Iuliei Navalnaia, după ce marţi a suspendat "din greşeală" soţiei lui Alexei Navalnîi (Screenshot - X)
D.B.
21.02.2024

Compania X a lui Elon Musk a restabilit contul Iuliei Navalnaia, după ce marţi a suspendat "din greşeală" profilul soţiei lui Alexei Navalnîi, în urma morţii acestuia într-o închisoare din Rusia, potrivit The Independent.

Acest lucru a avut loc în contextul în care Rusia a iniţiat un nou caz penal împotriva fratelui criticului Kremlinului, Oleg Navalnîi, a relatat Tass. Agenţia de presă de stat nu a precizat în baza cărui articol din codul penal a fost deschis cazul. El a fost condamnat anterior pentru fraudă într-un caz despre care criticii au spus că a fost conceput pentru a pune presiune asupra fratelui său.

Între timp, mama lui Navalnîi, în vârstă de 69 de ani, Liudmila Navalnaia, a lansat un apel direct către Vladimir Putin din afara coloniei penale din Arctica, unde fiul ei a murit.

"Lăsaţi-mă în sfârşit să-mi văd fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie eliberat imediat, pentru a-l putea îngropa într-un mod uman", a spus ea, după ce autorităţile au declarat că trupul său nu va fi eliberat timp de două săptămâni.

Soţia lui Navalnîi, Iulia, a acuzat autorităţile că îi reţin corpul pentru a aştepta ca urmele de "încă un Noviciok al lui Putin" să dispară din trupul său - referindu-se la agentul neurotoxic militar folosit pentru a-l otrăvi cu ani în urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor