William Barr în Congres: violenţele din Portland sunt un atac la adresa Guvernului SUA

Procurorul General al SUA, William Barr
Procurorul General al SUA, William Barr (Getty Images)

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat, în cadrul unei audieri în Comisia de Justiţie a Camerei Reprezentanţilor, marţi, că grupurile de stânga precum Antifa şi Black Lives Matter au „deturnat proteste legitime” generate de moartea unui bărbat de culoare în timpul unui arest al poliţiei, transformându-le în revolte care au loc de două luni în oraşul Portland, Oregon, atacând poliţia şi încercând să distrugă un tribunal federal şi alte proprietăţi ale guvernului federal din oraş.

"Vreau să atenţionez că se încearcă distrugerea statului de drept, la care am asistat în ultimele două luni", a spus Barr. „În urma morţii lui George Floyd, revoluţionarii violenţi şi anarhiştii au capturat proteste legitime provocând haos şi pagube importante unor victime nevinovate”.

„Situaţia actuală din Portland este un exemplu grăitor”, a spus Barr. „În fiecare seară din ultimele două luni, o mulţime formată din sute de revoluţionari au asediat tribunalul federal şi alte proprietăţi federale din apropiere.”

„Revoluţionarii sunt echipaţi ca de luptă, înarmaţi cu prăştii puternice, arme cu electroşocuri, baroase, fierăstraie, cuţite, puşti şi dispozitive explozive. În interiorul tribunalului se află un număr relativ redus de personal federal de aplicare a legii însărcinat cu o misiune defensivă: să protejeze tribunalul”, a spus Barr.

„Ceea ce se desfăşoară noaptea în jurul tribunalului nu poate fi numit în mod rezonabil un protest; oricine cu o minimă obiectivitate poate vedea că este un atac asupra guvernului Statelor Unite”, a declarat Barr.

"Fiecare membru al acestei Comisii indiferent de opiniile politice sau de sentimentele pe care le are vis a vis de administraţia Trump ar trebui să condamne violenţa împotriva ofiţerilor federali şi distrugerea proprietăţii federale", a spus Barr.

În observaţiile sale, Barr a oferit mai multe detalii despre revoltele din Portland.

„În ultimele nopţi, revoluţionarii au baricadat uşa din faţă a tribunalului au dat jos placajele montate pe geamuri şi au aruncat artificii în clădire, în încercarea aparentă de a-i da foc, împreună cu personalul federal din interior”, a spus Barr.

„Revoluţionarii au generat incendii în afara clădirii, apoi au atacat sistematic ofiţerii federali care încercau să-i scoată afară - lovind ofiţerii cu bolovani, sticle de apă, cutii şi baloane umplute cu materii fecale, a subliniat Barr.

„Un videoclip recent a arătat o masă de oameni care bătea un adjunct de şerif care încerca să protejeze tribunalul - o proprietate a guvernului Statelor Unite finanţată de acest Congres - de distrugeri ulterioare.”

„Mulţi ofiţeri federali au fost răniţi, printre care unul a suferit arsuri grave de la artificii trase cu ţeava, iar trei au suferit leziuni oculare grave şi pot deveni orbi pentru totdeauna”, a afirmat Barr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe