Wall Street Journal: Contraspionajul american ar ancheta contactele lui Michael Flynn cu ruşii

Agenţii contraspionajului american ari fi investigat comunicările pe care Michael Flynn, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, le-ar fi avut cu oficiali ruşi, susţine ziarul american Wall Street Journal.
Michael Flynn, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.
Michael Flynn, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump. (Getty Images)

Citând persoane familiare cu această problemă, Wall Street Journal a declarat că nu este clar dacă ancheta contraspionajului american a adus dovezi incriminatorii sau dacă este încă în desfăşurare.

Michael Flynn - general cu 3 stele pensionat - a depus jurământul duminică în funcţia de consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american.

În poziţia sa, Flynn va juca un rol cheie în stabilirea politicilor Administraţiei Trump faţă de Rusia.

Ancheta a urmărit să determine natura contactelor lui Flynn cu oficialii ruşi şi dacă acestea ar reprezenta o încălcare a legii, susţine Wall Street Journal.

Potrivit declaraţiilor ziarului, o serie de convorbiri telefonice pe care le-a avut în 29 decembrie 2016 Flynn cu Serghei Kisliak, ambasadorul rus în SUA, este monitorizată.

Discuţiile ar fi avut loc în ziua în care fosta Administraţie Obama a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la presupusele sale atacuri cibernetice desfăşurate împotriva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie 2016.

Contactele anterioare ale lui Flynn cu oficialii ruşi ar fi fost, de asemenea, anchetate, mai susţine ziarul.

Ca răspuns, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat: “Nu avem cunoştinţă despre nicio investigaţie sau despre vreo bază pentru desfăşurarea unei astfel de investigaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe