Vremea în weekend: Ploi, caniculă şi vijelii

În jumătatea de nord a ţării, răcirea vremii se va resimţi sâmbătă. În celelalte regiuni, vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară după amiază în sud şi în sud-est. Instabilitatea atmosferică se va face simţită mai întâi în centru, în est şi în zona montană, apoi, spre seară, pe arii mai restrânse şi în regiunile din sudul ţării.
Liviu Şerbănescu
23.06.2012

În jumătatea de nord a ţării, răcirea vremii se va resimţi sâmbătă, iar în celelalte regiuni vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară după amiază în sud şi în sud-est. Instabilitatea atmosferică se va face simţită mai întâi în centru, în est şi în zona montană, apoi, spre seară, pe arii mai restrânse şi în regiunile din sudul ţării.

Vor apărea ploi care pot fi torenţiale, cu tunete, fulgere, trecător chiar şi vijelii şi izolat grindină.

Cantităţile de apă pot depăşi local 25-30l/mp, iar pe arii restrânse, mai ales la munte - 40-50l/mp.

Temperaturile maxime vor fi între 24 şi 26 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi de 36 de grade în Lunca Dunării şi în Podişul Moldovei.

În Bucureşti, vremea va fi foarte călduroasă, iar sâmbătă după amiază se va resimţi din nou canicula.

Seara vor apărea condiţii de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar maxima zilei scade uşor faţă de vineri, dar tot ajunge la 34-35 de grade.

Duminică - vijelii

Duminică, precipitaţiile, care pot deveni vijelii, vor apărea şi în centrul, sudul şi în sud-estul ţării, cu descărcări electrice şi cuvânt mai puternic.

Regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu valori maxime cuprinse între 25 de grade în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc, şi 31 de grade în Câmpia de Vest, la Timişoara.

În Capitală cerul va fi variabil, pot apărea averse şi vot fi în jur de 28 de grade la amiază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor