Voinescu(PDL): Anunţarea alianţei electorale la nivelul Capitalei va coincide cu anunţarea candidaturilor

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formula de alianţă la nivelul Capitalei pentru care PDL va opta pentru alegerile locale se va „stabiliza” în următoarele zile, când se vor anunţa şi candidaturile pentru primăriile de sectoare şi pentru primăria Bucureştiului.
Epoch Times România
29.03.2012

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formula de alianţă la nivelul Capitalei pentru care PDL va opta pentru alegerile locale se va „stabiliza” în următoarele zile, când se vor anunţa şi candidaturile pentru primăriile de sectoare şi pentru primăria Bucureştiului.

"Formula pe care vom merge ca formulă politică pentru bucureşteni se va stabiliza în următoarele zile şi va coincide, cumva, cu anunţarea candidaturilor", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, întrebat când se va semna protocolul electoral cu UNPR la nivelul Bucureştiului.

Despre candidatul la primăria Capitalei, Sever Voinescu a afirmat că "va fi persoana care va avea cele mai mari şanse să câştige Bucureştiul".

"Ceea ce este decisiv pentru acest moment este ceea ce vor bucureştenii. PDL a mai făcut o dată eroarea, poate voit, poate împins, de a nu asculta atent pe bucureşteni în ceea ce priveşte candidatura şi domnul Oprescu a ajuns primar. A ajuns primar, printre altele, vă reamintesc, pentru că bucureştenii, în sondaje, ne-au indicat anumite persoane din PDL pe care le-ar fi dorit primar şi, în fine, datorită unei conjuncturi interne s-a produs un alt candidat care a pierdut foarte aproape şi despre care cred sincer că ar fi fost un excelent primar al Bucureştiului. De data aceasta am învăţat această lecţie şi vom merge pe varianta pe care ne-o cer cetăţenii. Ei trebuie să decidă şi nu partidele, ei trebuie să decidă cine le conduce oraşul", a declarat Sever Voinescu.

Întrebat dacă este vorba despre Monica Macovei, purtătorul de cuvânt al PDL a spus că nu poate să comunice acest lucru."V-am spus doar care este criteriul pe care-l avem în vedere şi nu ne abatem de la el. Vom merge cu cel care întruneşte voturile bucureştenilor", a spus Voinescu.

În context, Sever Voinescu a lansat o nouă serie de critici la adresa actualului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, pe care l-a acuzat că nu a alocat fonduri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

El a mai spus, întrebat despre o eventuală candidatură a lui Emil Boc la primăria Cluj-Napoca, că preşedintele PDL nu l-a anunţat în acest sens.

"Nu m-a anunţat dacă a decis sau nu. Nu a anunţat nici conducerea partidului dacă a decis sau nu asupra acestui lucru.(...)Există un primar interimar acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor