Emil Boc despre organizarea unui congres extraordinar: Evaluările se fac după alegeri

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, întrebat dacă se impune organizarea unui congres extraordinar al partidului, că evaluările se fac după alegeri, iar Partidul Democrat Liberal este pregătit pentru a-şi atinge obiectivele de la alegerile locale şi parlamentare.
Fostul premier al României, Emil Boc. (gov.ro)
Epoch Times România
28.03.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, întrebat dacă se impune organizarea unui congres extraordinar al partidului, că evaluările se fac după alegeri, iar Partidul Democrat Liberal este pregătit pentru a-şi atinge obiectivele de la alegerile locale şi parlamentare.

"Evaluările se fac după alegeri. Am fost mandatat de congres să conduc partidul în aceste alegeri şi la momentele potrivite se fac evaluări, potrivit statutului Partidului Democrat Liberal. PDL este pregătit pentru a atinge obiectivele de la alegerile locale şi parlamentare şi va continua guvernarea după 2012 alături de actualii parteneri de guvernare. Acest partid a avut forţa să treacă România prin criza economică. Acest partid, alături de preşedintele României, a reuşit să ţină piept furtunii economice şi dificultăţilor pe care le-am avut în aceşti ani grei. Acum suntem în măsură să nu mai fie nevoie în ţara noastră de măsuri de austeritate şi suntem în măsură să ne onorăm obligaţiile şi promisiunile faţă de bugetari de a le întregi salariile şi de a consolida creşterea economică ", a afirmat Emil Boc, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Boc, "un asemenea partid nu mai depinde de mult de o persoană sau de persoane". "El are forţa să-şi atingă obiectivele pe care şi le-a stabilit şi câştigând ceea ce şi-a propus la locale şi la parlamentare", a spus preşedintele PDL.

Despre alte plecări din partid, Boc a spus: "Aţi văzut că tot atâtea infirmări aţi avut câte nume s-au vehiculat în presă".

Cât priveşte nemulţumirile exprimate de unii lideri ai PDL, Emil Boc a declarat că partidul are "o strategie coerentă a ceea ce înseamnă pregătirea alegerilor locale şi a alegerilor parlamentare".

"Am avut trei Colegii Directoare succesive în care am discutat strategia pentru alegerile locale. Acum o implementăm pas cu pas pe fiecare componentă stabilită. Dar, în primul rând, este o discuţie internă a Partidului Democrat Liberal ce ţine de strategia noastră pentru alegerile locale. PDL-ul se va bate aşa cum a făcut-o de fiecare dată pentru a-şi atinge obiectivele politice pe care şi le-a stabilit. Reamintesc că de când sunt preşedintele acestui partid am câştigat toate bătăliile electorale. Acest lucru spune destul de mult despre ceea ce am făcut şi ceea ce avem de făcut", a afirmat Emil Boc.

El a precizat, rugat să comenteze afirmaţiile liderului PDL Buzău Cezar Preda, potrivit cărora la vârful partidului ar trebui cooptaţi oameni precum Adriean Videanu, Radu Berceanu, că aceştia au fost întotdeauna alături de PDL.

"Că vorbim de Videanu, de Berceanu, de Blaga, de Cezar Preda. Oamenii aceştia sunt PDL-ul adevărat. Nu au fost niciodată în altă parte. Evident că sunt alături de noi şi fiecare pe componenta sa contribuie la succesul PDL-ului. BPN a numit o echipă de campanie care coordonează şi utilizează toate resursele partidului pentru maximizarea rezultatelor în alegeri. Aceşti oameni sunt oameni cu crez profund în PDL, care nu au nevoie de lecţii suplimentare de la nimeni pentru a crede în PDL", a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă s-a consultat cu preşedintele Traian Băsescu despre situaţia din partid, Boc a răspuns: "Nu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor